Wat je als hsp’er tegen jezelf moet zeggen

Posted on
Wat je als hsp'er tegen jezelf moet zeggen

Wat je als hsp'er tegen jezelf moet zeggenWat je als hsp’er tegen jezelf moet zeggen. Iedereen heeft een innerlijk dialoog met zichzelf en daar is niks mis mee, dat hoort gewoon zo te zijn. Dit dialoog heeft alleen wel heel veel invloed op hoe je jezelf voelt en hoe je in de wereld staat. Het is altijd belangrijk om mild en liefdevol tegen jezelf te praten.

Als hsp’er kun je daarnaast nog eens extra gebruik maken van je innerlijk dialoog door deze dingen, die je als hsp’er tegen jezelf moet zeggen, tegen jezelf te blijven herhalen.
Dit zijn ook de zinnen die ik heel vaak tegen mezelf zeg. Het helpt gewoon en als je het blijft herhalen, zal je onderbewustzijn het ook steeds meer gaan accepteren en toepassen. Daardoor ga je je alleen maar beter voelen.

Wat je als hsp’er tegen jezelf moet zeggen

De belangrijkste zin die ik tegen mezelf herhaal is en blijft toch: ‘het is niet mijn probleem.’ Natuurlijk klinkt dat alsof ik mijn handen van dingen af trek, maar dat is ook precies wat ik wil. Als hsp’er ben je vaak veel te zorgzaam en trek je je teveel aan van de problemen van anderen. Je wilt ze vaak overnemen en dragen, maar dat is helemaal niet goed voor je. Het zinnetje ‘het is niet mijn probleem’ zorgt ervoor dat ik dat blijf herinneren en daardoor kan ik makkelijk dingen loslaten van anderen waar ik zelf toch niks mee te maken heb of kan hebben.

Ik laat het los.‘ Hsp’ers kunnen net politiehonden zijn die zich ergens in vastbijten en vervolgens niet meer loslaten. Dat kan gaan om dingen uit het verleden, mensen die je beter niet meer in je leven kunt hebben of iets wat je te perfect gedaan wilt hebben. ‘Ik laat het los.’ Helpt je eraan te herinneren dat je jezelf niet overal druk om hoeft te maken en dat het goed is om ook iets te laten voor wat het is, zodat je verder kunt met hele mooie andere dingen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.