In contact komen met jezelf

Posted on
in contact komen met jezelf

in contact komen met jezelfIn contact komen met jezelf is een van de meest belangrijke dingen in dit leven, tenminste als je het mij vraagt. Als je namelijk echt in contact staat met jezelf kun je jezelf in balans brengen en je eigen innerlijke obstakels aanpakken.

Wat ik alleen vaak merk is dat in contact komen met jezelf als een soort magisch iets wordt gezien bijna een verlichting waardoor je weg zou zweven en al je problemen opgelost zouden zijn.
Ergens is dit ook zo, want als je werkelijk in contact staat met jezelf, kom je ook in contact met je zelfliefde wat een heerlijk gevoel geeft. Het is alleen niet zo dat je jezelf dat helemaal verlicht en bevrijd voelt. Het voelt juist eerder als thuiskomen. Het voelt heerlijk en natuurlijk en fijn, maar niet goddelijk. Het voelt juist intiemer dan dat.
Doordat de verwachtingen van het gevoel van in contact komen met jezelf daardoor zo anders liggen, wordt het heel lastig om daadwerkelijk bij jezelf te komen en als je er dan bent, kun je het ‘is dit het’ gevoel hebben. Dan is een hele mooie ervaring een soort domper geworden. Daarom wil ik dit zo graag met je delen.

In contact komen met jezelf. Hoe doe je dat?

Het voordeel is dat jij jezelf al bent. Zo ver weg is dit contact dus eigenlijk ook niet. Stop dus allereerst met een heel moeilijk beeld hiervan te creëren en begin bij het allerbelangrijkste: luisteren naar jezelf!

Luister eens naar de dingen die je denkt, voelt en waarneemt. Neem dat juist eens bewust waar en stop met eraan te twijfelen. Het gaat hierbij niet om goed of fout, het gaat erom dat je jezelf er van bewust bent.
Druk je emoties en gevoelens ook niet weg, maar luister ernaar. Dit zijn namelijk de vertalingen van jouw behoeftes, wensen, normen, waarden en zelfs van je ziel.
Je zult ook ervaren dat je dan juist rustiger wordt, minder emotioneel en heel veel wijzer.
Hoe meer je dit doet en ook je innerlijke stem liefdevol naar jezelf maakt, door liefdevolle gedachtes over jezelf te denken, hoe dichter je bij jezelf komt. Dan ineens voel je het en denk je het: je bent er, je bent thuis.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.