Jaloezie en hooggevoeligheid

Posted on
hooggevoeligheid en jaloezie

Jaloezie en hooggevoeligheid. Jaloers zijn is vernietigend voor jezelf en je gevoel. Het maakt je onzeker, boos en geïrriteerd en kan je daardoor volledig onderuit halen. Dat je hooggevoelig bent, wil niet zeggen dat je geen last kan hebben van jaloezie. Sterker nog er is een hele logische verklaring waarom je als hsp’er behoorlijk jaloers kan zijn.

Als hsp’er wil je namelijk zoveel mogelijk goed doen en je wilt het meeste uit jezelf halen. Je bent hierdoor behoorlijk perfectionistisch geworden en kunt soms heel onzeker zijn. Deze perfectionisme en onzekerheid vormen een soort bril waar je doorheen gaat kijken.
Als jij dan denkt iemand te zien die helemaal perfect is, die alles heeft, lief is, geweldig is en zelfvertrouwen uitstraalt, kan dat jaloezie naar boven halen.

Jaloezie en hooggevoeligheid. Hoe ga je hiermee om?

Herkennen dat je jaloers bent is de allereerste stap naar verandering. Accepteren dat het zo is, zorgt ervoor dat je er iets aan kunt doen. Het brengt je namelijk terug naar de onzekerheid die dit veroorzaakt, de pijn die ermee verbonden is.
Daardoor kun je tegen jezelf zeggen: “wacht, stop, hier ga ik niet in mee. Dit staat los van deze persoon of situatie. Ik ben nu alleen onzeker en bang en dat mag ik zijn.”

Dit voelt niet fijn, ik weet het, maar daar vindt de verandering plaats. Als jij bij je pijn en onzekerheid durft te blijven, kan deze transformeren. Stuur er maar liefde naartoe en zeg maar tegen jezelf dat je gewoon goed bent zoals je bent.
Dat maakt het verschil, dan is er geen reden meer om jaloers te zijn.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.