jaloezie: hoe ga je ermee om

Posted on
jaloerzie

jaloerzie

De kou die voortkomt vanuit jaloezie is overweldigend voor degene die jaloers is.
Jaloezie komt namelijk voort uit pure onzekerheid, uit gekwetstheid en misschien zelfs uit de gedachte dat je niet goed genoeg bent.

Als je hier niet in jezelf mee omgaat, moeten deze gevoelens op een andere manier geuit worden en die uiting kan de vorm van jaloezie aannemen. En dan zit iemand vast in een gedachte spiraal die gevoelens oproept die dicht bij haat lijken te komen.
De enige manier om aan jaloezie te ontsnappen is terug te gaan naar de pijn die eronder ligt. Je moet diep gaan om jezelf hiervan te bevrijden.

En dan hebben we nog de andere slachtoffers van jaloezie.

Mensen die het misschien niet eens zo goed voor elkaar hebben, maar iets uitstralen of bezitten dat precies die gekwetste kern van de jaloerse persoon raakt.
Dit slachtoffer voelt het. Voelt die onrust, voelt de misgunst, voelt de jaloezie en kan hier behoorlijk last van hebben.
Je kunt het niet uitspreken, want je twijfelt: “wat heb ik nou om jaloers op te zijn?” Jij raakt een pijnpunt, dat hoeft alles te zijn.
Je enige bescherming hiertegen is erkenning. Erkenning in jezelf van wat je voelt.
Als jij je intuïtieve gevoel erkent en niet meer twijfelt, verandert je houding en energie en kun je jezelf beschermen.
Probeer de persoon die jaloers is niet te helpen, want vaak kun jij dat juist niet, maar creëer afstand en rust en houdt dit in je achterhoofd:
Een jaloers persoon zit vast in een visie en in een gevoel en weet daardoor niet beter.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.