Je bent er niet om te oordelen

Posted on
je bent er niet om te oordelen

je bent er niet om te oordelenJe bent er niet om te oordelen. De laatste maanden volg ik de paus heel erg graag. Niet omdat ik ooit als Rooms Katholiek gedoopt ben, maar om hoe deze man is en wie hij is.

Een van de laatste berichten die ik over hem las gingen over zijn visie op homoseksualiteit. En deze man heeft het door en ik hoop dat hiermee heel het geloof gaat veranderen, want dan komen er een hele hoop leuke mensen bij in deze wereld. Hij zei namelijk dat hij en de kerk er niet zijn om te oordelen. Ze zijn er om te ondersteunen en te helpen.
Hij ging verder dat de kerk een excuses schuldig is aan alle homoseksuelen en ook nog heel veel andere mensen die de kerk veroordeeld heeft.

Precies dat vind ik zo rakend. Het gaat namelijk niet om wie je bent of wat je doet. Het gaat erom dat je niet oordeelt. Dat betekent niet dat je niet in hokjes denkt, want op door die hokjes maken we de wereld juist overzichtelijk voor onszelf. Het gaat erom dat je hokjes open zijn en geen harde wanden hebben, waardoor mensen die niet aan jouw hokje voldoen vrij zijn om een beter passende plek te vinden.

Het gaat om openheid in je houding en in je mening. Observeer, maar koppel er geen waarden aan. Juist dan ga je de mooiste dingen zien en een hele pure rust in jezelf vinden.

Je bent er niet om te oordelen, je bent hier om jezelf te zijn.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.