Je gedachtes en gevoelens zijn evenveel waard

Posted on

 

Je gedachtes en gevoelens zijn evenveel waardJe gedachtes en gevoelens zijn evenveel waard. Misschien lijkt dat soms niet zo, omdat je gedachtes logischer klinken en ook kunnen verwijzen naar herinneringen en informatie die je gelezen hebt. Toch is zijn je gedachtes en gevoelens evenveel waard.

je kunt je leven een stuk makkelijker maken kan je doen door te besluiten dat je gevoelens evenveel waard zijn als je gedachtes. Dit klinkt misschien heel raar, maar veel mensen schuiven hun gevoelens nog weg als ze even niet uitkomen of er gedacht wordt dat het gevoel onzin is of onhandig is.

Dit kun je ook best even doen op het moment dat het gevoel niet uitkomt of je tot last is, maar je kunt je gevoel niet blijven negeren of wegduwen.

Je gedachtes en gevoelens zijn evenveel waard. Wat gebeurt er als je je gedachtes meer waarde geeft dan je gevoelens?

Als je dat wel doet, zul je merken dat je een onverklaarbaar onaangenaam gevoel krijgt. Je zult merken dat je onrustiger wordt.
Je zult ook merken dat je meer gaat piekeren. Als je je eigen gedachtes meer waarde geeft dan je gevoel, kan je gevoel je hoofd ook niet meer kalmeren en gedachtes sussen en geruststellen.

Maak daarom gebruik van een soort gedachte-gevoel weegschaal.
Als je in gevecht bent met jezelf over wat je zou moeten doen en je verstand zegt iets anders dan je gevoel, dan kun je naar beide luisteren door ze op een verzonnen weegschaal te leggen. Je kunt dan meten wat in deze situatie meer gewicht heeft.

Dit gewicht komt niet voort uit argumenten, maar voort uit de waarde die jij diep van binnen eraan geeft. Het komt voort uit de gevolgen die jouw keuzes op jezelf zullen hebben.
De ene keer kun je niet leven met de gedachte dat je een bepaalde keuze gemaakt hebt, terwijl de andere keer je niet kunt leven met de onrust die erbij komt kijken als je de keuze niet maakt.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.