Je hebt zoveel te geven en te delen.

Posted on
je hebt zoveel te geven

je hebt zoveel te gevenJe hebt zoveel te geven. Je hebt zoveel te delen, maar je geeft en/of deelt het niet 100%. Je houdt jezelf tegen en blokkeert jezelf. Waarom?

De grootste blokkade in jezelf, en alles wat je te geven, delen, is simpel weg de angst om niet goed genoeg te zijn. De angst niet het juiste te doen. Hiermee werkt de angst om te falen ook nog eens leuk samen.

Deze angst zorgt ervoor dat je jezelf tegenhoudt op zoveel verschillende gebieden in je leven. Je ziet van zoveel dingen af met de gedachte: ‘nee, laat maar zitten, dat lukt toch niet’ of iets in die richting. Je geeft toe aan de argumenten van je angsten en gaat weer verder met je dagelijkse dingen.

Maar, als je goed oplet, zul je merken dat je na zo’n beslissing onrustig bent. Het voelt niet helemaal juist. Je doet niet wat je wilt doen en je geeft niet wat je te geven hebt. Dat geeft geen voldoening en maakt je licht gespannen.

Je hebt zoveel te geven. Een leuke oefening om dit in te zien

Ga deze uitdaging met me aan en word je bewust van alles waarmee je jezelf tegenhoudt.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is bewust te luisteren naar je eigen gedachtes en angsten. Dan zul je horen en inzien wanneer je je plannen en kracht wegduwt en denkt: ‘laat maar zitten.’

Doe dit eens een weekje en schrijf elke keer dat je dit ervaart op. Schrijf op wat je wilde doen en niet deed, schrijf op welke gedachte je precies tegenhield.
Dit inzicht is zo waardevol.

Als je dit inziet, ga dan nog net een stapje verder. Ga eens terug naar je verleden en koppel je eigen herinneringen eens aan deze gedachtes.
Als je dit doet, dan snap je jezelf ineens, je snapt waarop je angsten alles baseren. Het wordt dan ineens logisch. Je kunt dan op basis van al deze inzichten besluiten dat je juist wel gaat delen en gaat geven. Op basis van dit inzicht kun je jezelf bevrijden. Je hebt zoveel te geven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.