Waarom er geesten bij ons zijn: de reden dat geesten bij ons blijven

Posted on
waarom er geesten bij ons zijn

Waarom er geesten bij ons zijn. Een geest,waarom er geesten bij ons zijn in dit artikel, staat voor de energie van iemand die ooit op aarde geleefd heeft en overleden is. 

Veel mensen hebben wel eens een ervaring gehad met een geest. Sommige ervaringen zijn heel fijn, sommige zijn een beetje eng, maar altijd heeft het iets bijzonders. Want, waarom zijn er geesten bij ons? Waarom gaan ze niet wat anders doen?

In mijn ogen zijn geesten onze buren. Ze zijn niet verdwenen in een hemel ver weg bij ons vandaan. Ze leven in de energetische wereld die zich gewoon om ons heen bevindt, maar die we niet altijd bewust waarnemen.
Deze energetische wereld is super mooi en inderdaad hemels, maar sommige geesten maken vanuit die wereld toch nog contact met mensen. Er zijn verschillende redenen waarom ze dit doen.

Waarom er geesten bij ons zijn en waarom ze contact met ons maken

Waarom er geesten bij ons zijn. De meest fijne reden is omdat ze van ons houden en gewoon even willen laten weten dat ze er nog steeds voor je zijn. Het is alleen niet fysiek meer. Dit gebeurt vaak als het mensen zijn geweest waar we heel veel van gehouden hebben. Het kan zijn dat ze even langs komen in een droom, iets laten gebeuren in huis of juist dat je hun aanwezigheid gewoon voelt.
Dit is ook verreweg de meest voorkomende reden. 🙂

Daarnaast kan het ook zijn dat een geest nog iets te zeggen heeft, tegen jou of tegen iemand die jij kent. Vaak heeft dit te maken met nog een excuses willen maken, zodat ze nog meer rust kunnen vinden en gewoon omdat ze dat belangrijk vinden om te doen.
Het kan in zo’n geval ook zijn dat een geest gewoon een boodschap voor je heeft. Iets voor jezelf of iets waar je op mag letten.
Je zult vast wel begrijpen dat dit ook geesten zijn die je als mens goed gekend hebt.

Vervolgens hebben we de groep die nog iets te leren heeft. Ze hebben nog een lading op hun ziel liggen, omdat ze een onrustig leven hebben gehad, waarin ze die lading hebben opgebouwd. Dit kan zijn omdat ze zelf dingen hebben gedaan, maar het kan ook zijn dat ze dingen hebben meegemaakt die ze niet verwerkt hebben.
Dit kunnen voor jou dus ook totaal onbekende geesten zijn. Ze hebben alleen die energetische klik met jou en hebben iets leren van de situaties waarin jij je bevindt. Juist zodat ze zich kunnen ontladen en die heerlijke rust kunnen vinden.

Als laatste zijn er de groep pure onrustige geesten. Zij willen niet verder, kunnen niet verder, ondanks dat de energetische wereld ze graag met open armen wil ontvangen en die rust wil geven.
Ze hebben vaak iets meegemaakt, waardoor ze een bepaalde negatieve lading in hun energie hebben. Ze ervaren een bepaalde vorm van machteloosheid. Misschien omdat ze bijvoorbeeld vermoord zijn en dat niet hebben kunnen verwerken of begrijpen. (Dit is wel een andere vorm van verwerken en begrijpen dan degene die wij kennen.)
Deze geesten hoeven je niet perse lastig te vallen of je negatief te beïnvloeden, maar hun onrust kan je wel raken en ook een onhebbelijk gevoel geven.
Dit zijn ook de geesten die je wel lastig kunnen gaan vallen als een reactie vanuit hun eigen onmacht en de daaruit voortkomende boosheid.
Deze geesten hoeven niet aan jou als persoon gekoppeld te zijn. Ze kunnen ook juist op een bepaalde plek of in een bepaald gebouw zitten.

Dit zijn de meest voorkomende geesten die je om je heen kunt hebben en de redenen waarom er geesten bij ons zijn.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

5 Reactie(s)

 1. Corrie says:

  Hey scarlet
  Ik heb een vraagje
  Waarom maken geesten mij wakker snachts als ik slaap?ik word wakker van een klap op de deurknop of ik hoor een klap .vannacht voelde ik iemand over mijn benen bewegen aan het voeteinde.ik kijk met het licht aan en zie niks.ik heb al gevvraagd of ze niet meer snachts op mijn slaapkamer komen.ik woon alleen maar ik voel altijd geesten bij me.ik zie ook hun energieën.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Het kan al komen doordat je er ‘s nachts meer voor open staat en ze iets met je willen delen.
   Het kan echter wel fijn zijn om je slaapkamer en je huis een keer goed te reinigen.

   1. Corrie says:

    Ik heb vaak wierook stokjes aan maar dat helpt maar even.om half tien savonds voel ik vaak een kou over mijn benen komen en dan zie ik een energie naast me zitten.of ik zie alleen een wit gelig gezicht energie staan bij mijn gordijn .wat is de beste methode om mijn huis te reinigen ?

    1. Scarlet says:

     Dat klinkt gelukkig zeker niet als iets wat je kwaad wil doen.
     Een fijne manier om te reinigen is te smudgen. Het liefst met een combinatie van salie en lavendel.
     Daarbij kun je ook gelijk een goede energie, zoals de engel Michaël, aanroepen om spirits weg te halen en deze ruimte en jezelf te beschermen.
     Kies vooral een helper waar jij in geloofd en een goed gevoel bij hebt. 🙂

    2. Corrie says:

     Dank je wel scarlet
     Dan reinig ik mijn huis met salie en lavendel en roep ik aartsengel michael aan.dat geeft mij een veilig gevoel

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.