Je vastklampen aan…. Ja, waaraan eigenlijk? (nieuwe maan van maart 2022)

Posted on
nieuwe maan van maart 2022 vastklampen

Astrologen kijken al millennia lang naar de hemel, wetend dat het hemelbeeld een wereldbeeld is. Zo boven, zo beneden. Overigens geldt dit principe ook andersom, en hoeven we alleen maar naar het gedoe op aarde te kijken om te weten hoe het er aan de hemel aan toegaat.

Er is veel gaande

En gedoe te over op dit moment. De mensheid, murw geslagen door de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar, dreigt halsoverkop in het volgende zwarte gat te vallen. Van het thema ‘pandemie’ direct door naar het thema ‘oorlog’, twee begrippen die voor de meesten van ons tot voor kort in het laatje ‘ver van m’n bed’ verstopt zaten.

Pluto en het doorbreken van structuren

Pluto zet momenteel zijn meest grimmige heerser-van-de-onderwereld gezicht op in de laatste graden van Steenbok. De dictatorgraden zoals onder andere Karen Hamaker ze zo treffend noemt. De onderste steen moet boven en niets van de bestaande structuren kunnen blijven zoals ze waren. En dat lokt controlebehoefte en uiteindelijk geweld uit. Ga er maar aanstaan. Want als alles wat je houvast geeft ineens blijkt te wiebelen, waar hou je je dan nog aan vast?

In de wereld van de crypto-munten zoals Bitcoin heb je zo’n mooie term: HODL. Het is een acronym voor: Hold On for Dear Life. Oftewel, wat er ook gebeurt in die idiote markt: laat je niet gek maken en meeslepen door emoties, en klamp je vast aan je crypto’s alsof je leven ervan af hangt. Want na elke dip komt weer een klim. In deze digitale geldwereld is het dus een kwestie van op je handen leren zitten en vooral…. vertrouwen.

Vastklampen aan vertrouwen

En daar zit em, de crux: temidden van alle interne en externe stormen waar wij als mensheid op dit moment doorheen gaan, is ‘vertrouwen’ het enige waar we ons aan vast kunnen klampen. Aan vast MOETEN klampen. Want als we niet ergens die strohalm vertrouwen in onszelf en de wereld kunnen vinden om aan vast te houden, raken we collectief op drift. Het is zeker niet makkelijk om op je innerlijke kompas te blijven varen, maar we hebben geen keuze.

Het doorbreken van de illusie

Astrologie heeft beperkt voorspellende waarde; symboliek is nu eenmaal niet hetzelfde als letterlijke gebeurtenissen. Wat we wel kunnen afleiden zijn de thema’s en uitwerkingsmogelijkheden waar we als mensheid nu mee stoeien. Eén van die thema’s is het langzaam opbouwende onderonsje tussen Jupiter en Neptunus in Vissen, alvast opgewarmd door de nieuwe maan in Vissen van 2 maart. Deze samenstand heeft diverse uitwerkingsmogelijkheden. Ze liggen in het spectrum tussen een magisch collectief (spiritueel) wakker worden, en het vallen voor illusie en daarmee een collectief rad voor ogen gedraaid krijgen. Het meest waarschijnlijke: een combinatie van alles wat in dit spectrum valt.

Blijf vertrouwen

Dus ik klamp me vast aan vertrouwen, aan mijn droom en visie voor deze prachtige planeet. Klamp je met me mee? Magie is orde scheppen uit chaos; laten we samen de energie van Jupiter en Neptunus in Vissen tot z’n laatste magische druppel uitmelken om een nieuwe droom waar te laten worden. Want dat is het hogere doel waar we vanuit vertrouwen naartoe mogen bewegen. Een nieuwe orde uit oude chaos.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

  1. Hugo says:

    Hartelijke dank voor de duiding✨

    1. Patty says:

      Heel graag gedaan Hugo, we doen dit samen…

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.