De 12 kenmerken van nieuwetijdskinderen

Posted on
nieuwetijdskinderen kenmerken

Nieuwetijdskinderen zijn bijzondere en hele mooie zielen. Het zijn gevoelige kinderen die alles heel diep en intens ervaren. Tegelijkertijd zijn ze ontzettend wijs en je ze hebben een hele sterke intuïtie. Ze beschikken hierdoor over kennis die niet normaal is voor hun leeftijd. In dit artikel wil ik met je kijken naar andere belangrijke kenmerken van nieuwetijdskinderen.

De 12 belangrijkste kenmerken van nieuwetijdskinderen

Er zijn natuurlijk heel veel kenmerken die bij nieuwetijdskinderen passen, maar om het overzicht te behouden focussen we ons op de 12 belangrijkste kenmerken. Laten we er gelijk induiken.

 1. Diep empathisch:
  ze voelen de emoties van anderen intens en kunnen soms zelfs fysieke pijn voelen die iemand anders ervaart.
 2. Oude zielen:
  ze hebben vaak diepgaande spirituele inzichten, ook over het leven. Ze snappen vaak ook al hoe het leven werkt, ook al zou dat helemaal niet moeten kunnen.
 3. Sterk rechtvaardigheidsgevoel:
  ze kunnen totaal niet goed tegen oneerlijkheid en komen vaak op voor mensen die zichzelf niet kunnen verdedigen. Onrechtvaardigheid kan ze ook intens verdrietig maken.
 4. Creatief en innovatief:
  ze denken buiten de gebaande paden en komen dan ook met originele oplossingen. Ze hebben ook vaak een aanleg voor het maken van kunst.
 5. Onafhankelijk en zelfstandig:
  ze hebben een sterke wil, maar het verschilt per kind hoe het zich uit. Sommige zetten hun wil aan de kant om voor anderen te zorgen, anderen vechten voor wat ze willen en kunnen daardoor slechter omgaan met autoriteit. In beide gevallen hebben ze echter wel de kracht en het inzicht om hun plannen waar te maken zodra ze daar de ruimte voor krijgen.
 6. Natuurlijke healers:
  ze hebben een kalmerend effect op anderen en zijn vaak geïnteresseerd in helende beroepen of technieken. Vaak weten ze ook al ‘hoe het moet’ voor ze er iets over geleerd hebben.
 7. Gevoelig voor prikkels:
  ze kunnen overweldigd raken door harde geluiden, felle lichten of veel chaos om hen heen. Ook als ze te veel dingen moeten doen, kunnen ze hierdoor vastlopen (in plaats van loslaten).
 8. sterke verbinding met de natuur:
  ze voelen zich thuis in de natuur en zijn vaak bezorgd over het milieu en dierenwelzijn. Door buiten te zijn laden ze op en kunnen ze heerlijk ontprikkelen.
 9. Intuïtief:
  ze hebben een goed ontwikkelde intuïtie, vaak weten ze dingen zonder dat ze kunnen uitleggen hoe. Ze weten vaak ook dingen die ze logischerwijs niet zouden kunnen weten.
 10. Moeite met het onderwijssysteem:
  traditionele scholen kunnen een uitdaging zijn, omdat deze kinderen leren op een manier die niet altijd past bij standaard onderwijsmethoden.
 11. Interesse in spiritualiteit:
  nieuwetijdskinderen zijn meestal van jongs af aan geïnteresseerd in spirituele of mystieke onderwerpen.
 12. Ze voelen zich anders of misplaatst:
  vaak hebben ze het gevoel dat ze niet helemaal passen binnen de gangbare sociale structuren of groepen. Het is lastig om de mensen te vinden waar ze zich echt goed en thuis bij voelen.

Niemand is hetzelfde

Niemand is echt in een hokje te stoppen. En niet ieder nieuwetijdskind zal zich kunnen vinden in alle kenmerken. Ieder nieuwetijdskind is tenslotte anders en heeft een andere achtergrond en missie.
Al is het trouwens wel interessant om te beseffen dat nieuwetijdskinderen er zijn met de missie zachtheid op de wereld te brengen en de wereld te healen.
Dat is helemaal geen gemakkelijke taak.

P.S. Hier vind je het artikel over de verschillende type nieuwetijdskinderen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

14 Reactie(s)

 1. nel says:

  Alle kenmerken hierboven herken ik mezelf in. Maar ik ben 64 jaar……. Dus ben ik dan toch geen nieuwetijdskind? Hoe kan dit dan?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Nel,

   Gelukkig kan dit ook gewoon. Sommige nieuwetijdskinderen waren ontzettend vroeg met alvast hier naartoe te komen (om het zo te verwoorden).
   Ik ken er ook eentje van ruim boven de 80. 🙂

   1. Wils Marie says:

    Ik ben er ook eentje en ik ben74! Ik heb het mijn hele leven geweten. Dikke knuffel aan allen, leeftijd bestaat niet.

    1. Scarlet says:

     Zo gaaf! <3

 2. Petra Teuns says:

  Ik herken wel een paar punten maar niet op alle punten. Wèl de laatste die hoorde ik heel vaak van mijn moeder.

 3. Annasita says:

  Ik denk dat wij, oudere niewetijdskinderen er zijn om de nieuwetijdskinderen die na ons zijn geboren te helpen en te begrijpen.

  1. Scarlet says:

   Zo zie ik het ook helemaal. 🙂

   1. Evelyn says:

    Ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik heb ook twee nieuwetijdskinderen en ik merk dat ik de tolk ben voor andere mensen die te maken hebben met mijn kinderen, zoals de leerkrachten. Ik denk dat ik zelf ook een nieuwetijdskind ben, klaargestoomd door alles wat ik heb meegemaakt om hen zo goed mogelijk te begeleiden in deze wereld. Zo’n herkenbaar artikel! Dankbaar!

    1. Scarlet says:

     Wat ontzettend mooi dat je dat voor je kinderen (kunt) doen. <3

 4. Martine says:

  Goh, laten dit nu ook precies kenmerken zijn waarop de nieuwetijdskinderen die klemlopen in het leven vaak een diagnose op het neurodiverse spectrum krijgen. Naar mijn idee is iedereen met een neurodivergentie (autisme, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, HSP) namelijk een nieuwetijdskind. Met precies die eigenschappen die er nodig zijn voor de (huidige) transitie. En het zou me niet verbazen wanneer zo’n neurologisch systeem ondertussen vaker wél voorkomt dan niet bij de pasgeborenen. Zo kun je ook eigenlijk niet meer spreken van een ‘diversiteit’. Zelf heb ik er de Amerikaanse term ‘neurospicy’ voor aangenomen. En nieuwetijdsmens of nieuwetijdsziel voelt ook heel passend

  1. Scarlet says:

   Dat is een hele mooie om over na te denken inderdaad.
   Wat een mooie term! 🙂

 5. Jes says:

  Yes.
  Ik herken me in alle punten.
  Vooral dat onderwijssysteem ik kan me daar totaal niet in vinden.
  Ik vind scholen net gevangenissen.
  Je mag niet weg moet daar blijven van zo laat zo laat.
  Kinderen moet je laten spelen en overdag als het zonnetje schijnt lekker buiten laten spelen ipv opsluiten in zo’n vreselijk lokaal met verschrikkelijke tl lampen.
  Mijn ideeën gaan nog veel verder hoor zoals waarom wij gevangen worden gehouden maar dat klinkt nogal pessimistisch.

  1. Scarlet says:

   En dat past inderdaad zo niet bij jou. <3

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.