4 voorwaarden voor bewust partnerschap (voor lichtwerkers)

Posted on
bewust partnerschap

In tijden van onzekerheid en verandering, bij oorlog en onvrede, zijn het de lichtwerkers die een belangrijke rol spelen. Een vitale rol zelfs. Ze bieden steun en begeleiding aan mensen die het moeilijk hebben met deze veranderingen en onzekerheid en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Het is dan ook niet voor niets dat er in deze dagen meer lichtwerkers ontwaken. Ze keren meer en meer terug naar zichzelf. Daarbij nemen ze niet alleen de onderlinge verhoudingen, zoals bij een oorlog, onder de loep, maar ook de relaties die veel dichter bij hen staan. Hoe zorg je ervoor dat het werkt en blijft werken met je partner? Wat moet er veranderen om weer pure, bewuste liefde te voelen?

Wat is pure, bewuste liefde?

Wanneer je pure, bewuste liefde ervaart, voel je je oprecht verbonden met je partner. Op een romantisch, emotioneel en spiritueel vlak, waarbij jullie het beste in elkaar naar boven halen en zo allebei kunnen groeien. Individueel groeien, maar ook samen, en dat komt de wereld uiteindelijk ten goede.
Samen kunnen jullie meer dan alleen.
De gezamenlijke behoefte aan groei is groter dan alleen een tijdelijke behoefte. Een tijdelijke behoefte zorgt na verloop van tijd voor onvrede of een breuk, terwijl gezamenlijke groei op lange termijn voor ware voldoening zorgt. Voor ‘the next level’.

Zo weet je of je een bewust koppel bent:

 1. Groei is het belangrijkste in jullie relatie, ongeacht of de relatie slaagt of niet. Natuurlijk geven we om onze relatie(s), maar onze ziel wil vooral groeien. Groei is spannend, want je kunt je relatie ook ontgroeien, maar groei is wel gezond. Het houdt de liefde levendig. Toch slaagt een grote, romantische relatie niet altijd, omdat groei juist vaak onderdrukt wordt. Je loopt aan je eigen behoeftes voorbij om een ander te behagen, je gedraagt je onderdanig of je wil je partner veranderen. Je hebt het gevoel in een sleur of kooitje te zitten, maar hier heb je zelf aan bijgedragen!
 2. Je ruimt je eigen mentale rommel op. In een bewuste relatie begrijp je dat je partner ook een rugzakje heeft en dat deze gegarandeerd een keer opengaat. Hoe groter de liefde, hoe meer de gevoelens van onzekerheid, verlatingsangst en sleur de kop op kunnen steken. Een bewust koppel accepteert dat dit kan gebeuren. Het is niet altijd rozengeur & maneschijn en bij het minste of geringste hoeft de handdoek niet in de ring gegooid te worden. Nare gevoelens komen vaak voort uit verkeerde patronen en overtuigingen, en niet uit een nare relatie. Een bewust koppel durft dit onder ogen te komen en hieraan te werken, voor nog meer groei.
 3. Jullie veroordelen elkaars gevoelens niet maar laten alles toe. Niks is vreemd en jullie vertellen er open over naar elkaar toe, ook hoe je met deze gevoelens omgaat. Dat geldt ook voor fantasieën. Al is het niet gemakkelijk, jullie doen het wel en stimuleren dit ook bij elkaar. Daar komen misschien gevoelens voorbij waar je zelf helemaal niet blij van wordt, of onzeker, maar je vindt het belangrijker dat je partner alles bij je kwijt kan. Ook je eigen eerlijkheid kan je onzeker maken, het gevoel geven dat je niet meer geliefd zal zijn, maar alleen dan voel je je echt gezien en gehoord en wordt jullie verbinding nog sterker.
 4. Jullie liefde hoeft nog niet perfect te zijn, jullie weten dat je sommige vaardigheden gewoon moet oefenen. Ook pure, bewuste liefde moet je oefenen: leren accepteren, vergeven, je kwetsbaar opstellen, echt luisteren. Liefde is de reis, niet de eindbestemming, en er hoeft niet de hele relatie lang gepiekt te worden. Soms loopt het anders, maar hierdoor groeien jullie wel dichter naar elkaar toe. Het gaat erom dat jullie het beiden willen en er je best voor doen.

Herken je jezelf in dit verhaal en wil je hier met andere lichtwerkers over sparren? Of nieuwe contacten maken? Ook hiervoor kun je jezelf inschrijven bij levenveranderen.nl

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

1 Reactie(s)

 1. Petra says:

  Hallo Wendy ik herken mezelf wel bij nr 1, maar dat ik er ook zelf een bijdrage aan geleverd heb dat klopt ook wel. Het was mijn eerste huwelijk en ik had een groot ideaal beeld erbij, helaas trof ik een man met een nog grotere egoïsme dan dat ik dat had. Èn hij was een stuk ouder. Had ook nog eens een doodzieke vrouw en een kleine van 1,5. Ik kwam daar als thuishulp gv. De rest van mijn geschiedenis is geschiedenis daar praat ik niet meer over.

  Ik ben nu al bijna 20jr gescheiden van die energie vreter. Hier laat ik het bij anders herleeft het weer.

  Dat er mensen zijn die net als ik uit zo’n situatie komen dat snap ik, alleen ik ga nu graag mijn eigen gangetje en heb niet de behoefte om meer te vertellen over mezelf, tegenover andere mensen die ook hier op deze site willen kletsen, zeg ik doe wat voor jou goed voelt leef mèt de dag èn de toekomst is nu.

  Petra

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.