Lichtwerker-intuïtie: de pijn van anderen aanvoelen

Posted on
lichtwerker intuïtie

Lichtwerkers hebben een intuïtie die eigenlijk net iets anders werkt. De term die ik daar aangegeven heb is lichtwerker-intuïtie. Deze intuïtie zorgt ervoor dat lichtwerkers vaak beter aanvoelen wat goed is voor de ander in plaats van dat ze aanvoelen wat goed is voor hunzelf.

Een lichtwerker is een ziel, een mens, die hier is om de wereld en anderen te begeleiden naar een groter bewustzijn.
Dat is geen makkelijke taak, want bewuster worden, gaat voor veel mensen gepaard met pijn en het gevoel dat de bodem onder hun voeten verdwijnt. En, dat triggert vaak weer allerlei overlevingsmechanismes.
Lichterwerkers komen dan ook vaak met allerlei mensen in aanraking die heel veel ondersteuning nodig hebben. Ze worden daardoor geconfronteerd met allerlei zware situaties en energieën.
Ze komen ook in allerlei situaties terecht waarin de spanningen de spuigaten uitlopen. Iets wat helemaal niet zo makkelijk is om je weg in te vinden.

Dit brengt ook allerlei uitdagingen met zich mee, want niet iedereen kun je ondersteunen zoals je zou willen.
En, niet ieder probleem is op te lossen. Soms lukt er zelfs helemaal niks. Dan moet je loslaten, terwijl dat helemaal niet goed voelt.
De combinatie van die uitdagingen en de zwaarte waar lichtwerkers mee in aanraking komen, maakt logischerwijs veel impact.

Daarom is het zo belangrijk dat een lichtwerker bewust goed voor zichzelf zorgt.
Dat hij/zijn rituelen en gewoontes creëert om te ontladen en op te laden.
Heel vaak is het daarbij voor lichtwerkers extra belangrijk om regelmatig echt alleen te zijn.

Lichtwerker-intuïtie: meer voor de ander voelen dan voor jezelf

Dit laatste is vooral belangrijk, omdat de intuïtie van lichtwerkers in de basis dus net iets anders werkt.
De ‘voelsprieten’ of ‘antennes’ van lichtwerkers zijn standaard in de basis op anderen gericht.
Intuïtief zijn ze aan het pijlen wat de ander nodig heeft. Wat goed voor ze is en wat juist helemaal niet goed voor ze is.
Een lichtwerker is gelijk aan het meten wat ze voor de ander kunnen doen.
Dat maakt het ook nog lastiger om goed voor zichzelf te voelen. Ze voelen dus eerst vooral aan wat de ander nodig heeft en minder goed wat ze zelf nodig hebben.

Meer voelen dan de ander zelf kan voelen

Wat daarbij ook lastig is aan deze lichtwerker-intuïtie is dat deze vaak meer waarneemt bij de ander dan de ander bij zichzelf waarneemt.
Een lichterwerker kan daardoor bijvoorbeeld heel snel aanvoelen dat een relatie niet goed zit, terwijl niemand anders dat doorheeft of ziet.
Degene in die relatie heeft al helemaal niet door.
Je weet dan iets waar je helemaal niks mee kan, want je kan het leven van de ander niet sturen. Dat is ook helemaal niet aan jou.
Maar, je kan ook niet echt bespreken wat je voelt en weet, want niemand anders snapt het. Misschien krijg je zelfs naar je hoofd geslingerd dat je niet zo negatief moet doen.

Je bent een voorbereider van de toekomst

Wat dan ook belangrijk is om als lichtwerker te beseffen, is dat je vaak in de toekomst aan het werk bent.
Je bent de energie en sommige praktische zaken aan het voorbereiden op wat er aan gaat komen.
Misschien zelfs jaren voordat de situatie zich echt voor gaat doen.
Dat besef heeft vaak de tijd nodig om te landen, omdat het zo anders is.
Maar, als je daar wat meer je weg mee vindt en steeds meer vertrouwt op je intuïtie, zonder gelijk in het nu iets te moeten doen met je ingevingen, dan ontstaat er zo’n krachtige flow.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

20 Reactie(s)

 1. Sandra says:

  Bedankt voor de mail. Fijn om wat (h)erkenning te mogen lezen, geeft toch weer een duwtje in de rug.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan lieve Sandra. 🙂

 2. Jenn says:

  Hi scarlet!
  Deze vind ik lastig.. veel van wat je schrijft komt ook overeen met een bepaalde thuissituatie als kind zijnde door bv. Emotioneel onbereikbare ouders die het ene moment lief reageren en het andere moment volledig overdreven. Dan weer wel beschikbaar indien nodig en dan weer niet.
  Je loopt op eierschalen, voelt haarfijn aan wanneer je bij die ouder terecht kan met iets en wanneer niet. Je valt in please gedrag en wordt de zogenaamde ‘good girl’. Voelt je niet gewenst/gezien en reageert daar op door te ‘pleasen’. Alles om de situatie en je eigen gevoel fijn te houden.
  Door een extreem traumatische ervaring merk ik dat ik zelf ook niet meer altijd consistent ben in mijn gedrag naar andere terwijl ik bepaalde dingen die je schrijft weer heel erg herken in mezelf en die ik ook vaker terug krijg. Ik kreeg zelfs van jou een kaartje dat ik een lichtwerker ben. Dat voelde niet vreemd, dat was voor mij eerder een extra bevestiging. Vooral als ik kijk naar de bepaalde personen die op mijn pad komen / zijn geweest.
  Mijn ontstane vraag.. ontstaat dit niet uit dit soort opvoeding/relaties? Of ben je al lichtwerker als je op aarde komt. Ik zie veel overlapping in die 2.
  En aangezien er steeds meer afwezige ouders zijn in deze tijd (“dankzij” de telefoon) zullen er meer van dit soort kids ontstaan die o.a. please gedrag vertonen om opgemerkt te worden door hun dierbaren. En uit herkenning van vroeger ook vaak emotioneel onbereikbare partners aantrekken.
  ik kijk uit naar je reactie 🙂

  1. Scarlet says:

   Dat is ook heel erg lastig.
   Hoe ik het voor mezelf onderscheid is dat het ‘pleasen’ en ‘aanvoelen’ wat vanuit zulke trauma’s ontstaan is verbonden is met een diepe spanning. Een angst, onrust. Het is niet iets wat ik wil doen, maar iets wat mijn systeem automatisch doet en dat voelt helemaal niet fijn.
   Maar, als ik mezelf ‘vergeet’ vanuit lichtwerkerschap dan voelt dat meer als ‘chips, dat is niet handig’.
   Daar word je ook moe van en kan je je ook verdrietig door voelen, maar het is niet zo gespannen, verkrampend.

   Ik vermoed inderdaad dat er daarbij ook nog eens vaak een overlapping kan zijn.
   Dan is het wel heel lastig, omdat het dan de ene keer goed voelt om er voor anderen te zijn en de andere keer gepaard gaat met die spanning.

   1. Dieuwertje says:

    Wanneer je iets doet vanuit angst (lage frequentie) door trauma is dit heel anders dan wanneer intuïtie aan het werk is. Dat beide er kunnen zijn is een feit. Mooi als je het trauma (en daarmee de angst) bewust kunt gaan bijsturen. Mooi als je leert je intuïtie te verstaan. Dan gaat er balans ontstaan. Dat gaat niet zomaar en begeleiding kan dan fijn zijn.
    Wanneer je met intuïtie werkt en situaties tegenkokt die zwaar zijn, is dit anders dan wanneer een situatie trauma triggert. Waarbij vaak emoties en gedachten de overhand gaan nemen. Bewustzijn is de sleutel .
    Brain balance coach

 3. Jeannette says:

  O Scarlet, dit artikel helpt me heel erg op dit moment. Een week geleden is een contact op mijn werk overleden door suïcide. Twee uur daarvoor was ze nog bij mij en hebben we samen fijn gepraat. Ik heb het er zo moeilijk mee, want ik voelde, wist gewoon dat ze het ging doen. Maar ook dat niets haar meer kon tegenhouden. Toch blijft mijn hoofd zich maar afvragen of ik iets anders had moeten doen, zeggen…Mijn lijf is er letterlijk ziek van. Dank je wel voor dit artikel lieverd!

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend pittig lieverd.
   Dikke virtuele knuffel!

 4. Vanessa says:

  Dank je voor de reminder Scarlet. Ik voel een grote mate van “acceptatie” bij het lezen van dit stuk. Opladen hoort erbij. ♥️

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan en dat is zo fijn om te horen. 🙂

 5. Marianne says:

  Hallo Scarlet,
  Ik las je blog over lichtwerkers en was verbaasd hoeveel ik hierin herken over mijzelf.
  Zag ineens waarom ik in mijn werk tegen zaken aanloop; de rode draad in mijn werk.

  Ik heb zo’n andere kijk op dingen dan mijn collega’s. Dingen die voor mij zo logisch zijn, helaas echter weggewuifd worden door anderen.
  Vaak komen ze maanden later terug met dezelfde ideeën of conclusies maar dan is het hun inbreng.

  Al is het fijn om te ontdekken dat ik wellicht toch iets in beweging heb gezet, bevredigend is het niet. Het voelt toch alsof een ander (het zijn de mensen die in de organisatie boven mij staan) met ‘de eer gaan strijken’.

  Inmiddels weet ik, ook vanwege andere redenen, dat verandering van werk het juiste is.
  En ben ik op zoek naar werk waar ik meer tot mijn recht kom.

  Zijn er beroepen/functies die echt passen bij een lichtwerker? Of blijft het vooral afhankelijk van de cultuur en mensen binnen de organisatie?

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Precies en dat is zo’n lastige situatie en brengt zoveel twijfels met zich mee.

   Het blijft altijd een stuk afhankelijk van de cultuur inderdaad, maar ook van jezelf.
   Zo doen sommige lichtwerkers het heel goed in de zorg, omdat het werk zoveel voldoening geeft.
   Dat terwijl andere lichtwerkers aan precies hetzelfde werk onder door gaan, omdat de werkdruk bij ze binnenkomt.

 6. Paty says:

  Dankjewel Scarlet. Uiteraard is dit precies wat mij op dit moment bezig houd. Het loslaten, terwijl dat niet goed voelt omdat ik de ander zie worstelen, is voor mij het lastigste. Dat voelt ook als een last. Ik ziet zelf zo duidelijk wat ze nodig hebben en hoeveel makkelijker en mooier het dan kan zijn. Maar het is niet aan mij. Bij een van mijn (volwassen) kinderen heb ik daar de meeste moeite mee. Daar voel ik heel sterk de pijn. Dat is iets wat mij nog steeds uit mijn energie kan halen.
  Fijn dat ik juist op dit moment deze boodschap mag ontvangen!

  1. Scarlet says:

   Dat is als je het gewoon aanvoelt al lastig, maar als moeder doet dat nog veel meer.
   Dikke virtuele knuffel.

 7. Dieuwertje says:

  Mooie uiteenzetting. Heel helder, een goede reminder. Fijn om deze boodschap weer even mee te nemen.

 8. Annette says:

  Dit artikel resoneert zo ontzettend! Dank je wel lieve Scarlet! ❤

 9. Van says:

  Toen ik jaren geleden door een vriendin onder de arm werd genomen na mijn yoga opleiding en me meenam naar een medium waar zij ook les volgde. Toen ik binnen kwam nam het medium direct contact met mij op. Whaw zei ze. Ik voel je zo stralen . Jij kan healing geven. Je zal hier de knepen leren. Ze gaf voornamelijk Esseense healing en ook Reki. Ze leerde ons alles aan. Hoe we ons konden beschermen en wat we na een healing moesten doen. Zo leerde ik ook op afstand healing sturen. Of de mensen er beter door werden of niet maakte mij niet zo veel uit. Ik deed gewoon wat ik kon en al de rest liet ik aan het universum over. Vaak komt is in aanraking met zwaar ziek personen. Als ze worden terug geroepen van bovenuit Is daar geen speld meer tussen te krijgen en vaak voelt men dat zelf ook wel aan. Tijdens mijn opleiding bij het medium kwam ik ook plots in aanraking met flitsen ui mijn vorige levens. Soms verteofde ik in een vrouwelijk lichaam maar ook al is in een mannelijk lichaam. Ik ben steeds bezig geweest met het spirituele en werd en vaak voor gemarteld en er zelfs voor vermoor. In de jaren 1600 werd ik in Rijsel (Noord Frankrijk) als heks op de brandstapel gegooid. Ik dacht er verleden jaar is heen te gaan maar dat werd mij van bovenuit tenstelligste ontraden. Dus ging ik niet. In mijn vorig leven was ik een sjamaan en leefde sober en eenzaam in het Kaukasusgebergte. Ik heb ook de ondergang van Atlantis mogen beleven. Ik heb geleefd in Zuid Amerika vooral in Peru in het Andesgebergte. Ik had ook binding met de Kelten. Ik ben afkomstig van Orion en zal er ooit terug keren. Nu nog niet want mijn missie hier is nog niet gedaan. Ik zal er nog wezen bij het ontstaan van de nieuwe wereld die nu reeds aan de gang is. Ik kreeg ook het getal 2032 door. Dat zou het jaar zijn dat de grote transformatie ingesteld zou worden. Liefste groetjes, vic

  1. Scarlet says:

   Dat getal moeten we dan zeker gaan onthouden. 🙂

 10. Jes says:

  Hey Scar.

  Wat fijn dit stuk,echt een en al herkenning dat helpt mij enorm want soms kan ik er zo weinig mee omdat ik idd heel snel aanvoel dat bv een relatie niet werkt of niet goed is maar dat ze daar zelf nog niet zijn.
  Ik zeg dit dan ook niet omdat ik gewoon totaal weet dat ze daar nog niet zijn.
  Het is dan idd heel moeilijk voor mij om dat los te laten heel soms raak ik zelf gefrustreerd omdat ik dan niet helemaal begrijp waarom ze dat zelf niet zien.
  Meestal een jaar of aantal jaren later zien ze ook wat ik al veel eerder zag of voelde.
  Dit stuk helpt mij enorm.
  Ik heb mezelf trouwens nooit als lichtwerker gezien maar misschien mag ik mezelf wel zo gaan zien.

  1. Scarlet says:

   Ik weet wel zeker dat je jezelf zo mag gaan zien. 🙂

 11. Petra says:

  Dit voelt als thuiskomen bij gelijkgestemden. Dank je voor het delen

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.