Waarom lichtwerkers soms vastlopen in gesprekken

Posted on
lichtwerkers in gesprekken

Wanneer je een lichtwerker bent, zul je merken dat gesprekken met sommige mensen je meer energie kosten en dat je van andere gesprekken juist geen energie krijgt, omdat ze te veel aan de oppervlakte blijven. Om te leren hoe je hier beter mee om kunt gaan, moet je eerst weten wat lichtwerkers zijn en wat dit voor jou betekent. Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Wat zijn lichtwerkers?

Lichtwerkers, ook wel nieuwetijdskinderen genoemd, ervaren het als hun taak om een bijdrage te leveren aan de wereld. Het kost hen geen energie om dit te doen, omdat het niet meer dan logisch voelt om licht op de aarde te brengen. Vanuit onvoorwaardelijke liefde proberen lichtwerkers de wereld een liefdevollere plek te maken. Lichtwerkers zijn puur, meelevend en gevoelig en komen vaak eerder op voor een ander dan voor zichzelf. Ze zijn allesbehalve materialistisch en kunnen slecht tegen autoriteit, onrecht en machtsvertoon. Ze hebben veel interesse in de natuur, spiritualiteit en onze planeet. Lichtwerkers volgen hun eigen pad, op zoek naar meer diepgang en zelfontwikkeling, maar staan daarnaast altijd klaar om anderen te helpen. Optimistisch en inspirerend voor anderen!

Iedereen kan een lichtwerker zijn en iedereen kan er eentje worden. Sommige ‘oude’ zielen zijn het al voor hun geboorte, anderen worden een lichtwerker na verloop van tijd als ze volwassen worden. Omdat nog niet iedereen zover is of zelfs maar komt, kun je je soms onbegrepen en anders voelen en loopt het in gesprekken wel eens spaak.

Hoe ga je om met een gesprek dat energie vreet?

Sommige mensen maken je blij en positief gestemd. Je voelt je sterk en geliefd. Maar wat nu als iemand je juist vermoeit en leeg laat lopen? Wanneer iemand alleen maar over zichzelf praat, weinig interesse toont, niet luistert, negatief is, altijd wil winnen en je steeds onderbreekt of zelfs over je grenzen gaat, kan dat je veel energie kosten. Wanneer je tijdens een gesprek je energie weg voelt lekken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat mensen je energie vreten.

Probeer altijd dicht bij jezelf te blijven en jouw positiviteit juist over te brengen op de ander. Ga niet mee in de negativiteit of het geklaag, probeer niet te oordelen en laat merken dat je de ander accepteert zoals deze is. Vaak zit er achter dat geklaag een intens onzeker gevoel en voelt het leven voor deze persoon niet gemakkelijk. Probeer de ander uit te dagen om in actie te komen om iets aan de situatie te veranderen, zodat diegene zich geen slachtoffer meer voelt maar in kleine stapjes aan verbetering werkt. Doe dit niet op een dwingende, maar juist een inspirerende wijze.

Geef je grenzen ook duidelijk aan en beperk de tijd die je met energievreters doorbrengt. Zorg dat je een goede reden hebt om te kunnen gaan of aan te geven dat de ander maar even kan blijven. En geef jezelf daarna even een moment om weer op adem te komen en je balans te herstellen.

P.S. Lijkt het je fijn om in contact te komen met andere lieve lichtwerkers? Ik help met mijn website lichtwerkers de mensen te vinden die bij ze passen.

Hoe creëer je meer diepgang in gesprekken?

Soms zijn zelfs relaties met directe familieleden oppervlakkig, terwijl je graag verbinding wilt voelen. Ook hierbij is het belangrijk om jezelf te blijven en de ander ook te accepteren zoals deze is. Vertrouw op je intuïtie en laat je niet uit balans brengen. Ga je niet aanpassen aan je omgeving om iedereen tevreden te houden. Heb jezelf lief maar luister ook oprecht naar de ander en geef de verbinding de tijd die het nodig heeft.

Wees er voor jezelf en de ander. Zoek de verbinding met anderen, maar zeker met jezelf, want verbinding begint met zelfkennis. Zorg dat je hart openstaat. Altijd zonder oordeel, want niemand is perfect. Laat je niet misleiden door een uiterlijke verschijning, maar ga voor wederzijds respect. Dan ontstaan er vriendschappen die echt iets toevoegen aan je leven, waarin jij je fijn voelt en er echt verbinding is.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar meer verbinding omdat je zelf gegroeid bent in je ontwikkeling. Relaties kunnen dan oppervlakkiger worden en soms verdwijnen er ook vriendschappen. Dit is een normaal proces in het leven. Familie blijft, maar je krijgt andere gesprekken. Laat het zijn hoe het is en ga er mee om zonder verwachtingen, als je er maar voor zorgt dat je naast de oppervlakkige gesprekken wel verbinding hebt op jouw niveau, zodat je ziel verder kan groeien. Zorg goed voor jezelf en je behoeften en laat je emoties stromen, zodat ze de verbinding met jezelf niet blokkeren. Kies de juiste mensen om je heen waarbij je jezelf kunt zijn en waar je wel verdieping mee hebt.

Soms is dat met je huidige vrienden, maar je kunt ook verdergaan. Als je een oude deur dicht slaat, gaat er een nieuwe voor je open. En als je bij je eigen gevoel bent dan heb je niemand nodig. Het mooie daarvan is dat je energie dan ook verandert, dat je een andere uitstraling krijgt en daardoor de mensen die wel bij je passen aantrekt. De mensen die niet bij je horen verdwijnen en de mensen die wel bij jou horen blijven onvoorwaardelijk.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.