Liefdevol communiceren zonder dat je erop leegloopt

Posted on
liefdevol communiceren

Liefdevol communiceren is erop gefocust dat je anderen een oprecht goed gevoel over zichzelf geeft zonder dat je jezelf daarvoor weg hoeft te cijferen. Je motiveert anderen om steeds meer hun ware zelf te worden, zonder dat je al je eigen weggeeft.

Het kan heel goed zo zijn dat je op een punt in je eigen ontwikkeling staat dat je even niet iets voor anderen wilt doen.
En dat is oké. Dat is helemaal goed en gun jezelf dan ook juist de ruimte om dit niet te hoeven doen. Je bent helemaal niks verplicht.
Dit is dus voor jou als je zin hebt om de dagen van mensen leuker te maken op een moeiteloze manier. Gewoon vanuit je eigen hart, omdat dat jou ook weer een goed gevoel geeft.

Liefdevol communiceren

De intentie van deze manier van communiceren is dan ook dat je er beide energie van krijgt. Je houdt er beide een goed gevoel aan over. Doe dit dus ook alleen als het voor jou goed voelt.

Complimenten geven

De fijnste manier om hiermee te beginnen is door oprechte complimenten te geven. Benoem dingen die je gaaf vindt aan iemand.
Het wordt nog leuker als je dingen benoemd waarvan je ziet dat zij daar hun best op hebben gedaan.
Hoe meer je complimenten geeft over dingen die de ander belangrijk vindt (en niet alleen dingen die jou aantrekken), hoe meer ze tot bloei komen.

Bevestig hun kennis

Het is zo makkelijk om te zeggen ‘dat wist ik al’ als iemand iets komt vertellen wat je al lang weet.
Dit is in onze cultuur ook een hele normale reactie waar ook niet niet echt iets mis mee is.
Maar het is zoveel leuker om te zeggen: ‘je hebt helemaal gelijk!’
Het is een subtiele andere verwoording, maar energetisch maak je van een subtiele afwijzing (je vertelt niks nieuws)  een grote bevestiging (ik ben het helemaal met je eens).

Vraag van te voren wat ze van je verwachten

De derde shift die heel fijn is om te maken is verwachtingsmanagement.
Als iemand zijn/haar hart bij je lucht, vraag dan gerust even of ze advies willen of alleen maar willen dat je luistert.
Dat helpt zoveel miscommunicatie te voorkomen en voorkomt ook dat je allerlei energie overneemt of in iets steekt waar het niet gewenst is.
Maar ook gewoon op spontane momenten kun je vragen of iemand iets van je nodig heeft in woorden of houding: ‘wat kan ik voor je doen om deze avond nog leuker te maken?’
Zo weet je waar de ander in zichzelf staat en helpt je ook bij jezelf te blijven die avond.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.