Adviezen van je hogere zelf: focus je op plezier (deel 2)

Posted on
boodschappen van je hogere zelf deel twee

Wat wil je hogere zelf (het deel van je ziel dat in het universum is gebleven) het liefste voor jou? Het wil het allerliefste dat je echt van het leven geniet.

Je ziel wordt namelijk iedere keer opnieuw verleidt om een leven te leven door hoe het is om te leven.
De sensaties die je kunt ervaren als je een lichaam hebt, die zijn uniek en zo bijzonder.
Daarom wil je hogere zelf je iedere keer uitnodigen om je bewust te worden van je lichamelijke sensaties.

Leestip: deel 1 van de praktische adviezen van je hogere zelf

Ze wil je uitnodigen om bewust je eten te proeven. Het maakt niet uit of het je meest luxe maaltijd is of doorgekookte broccoli.
Je hogere zelf vraagt je bewust te ervaren hoe het is om dingen aan te raken. Niet alleen mensen en dieren, maar ook de zachte stof van je kleding of een knuffel.
Ze nodigt je uit om bewust te ruiken. Zoete fijne geuren of de ziltige lucht van de zee.
En ze gunt het je dat je geniet van muziek die jij tof vindt of van de vogeltjes die fluiten. Dat klinkt toch echt anders met je menselijke oren.

Focus je op simpel plezier

Eigenlijk komt dit dus neer op het focussen op ‘simpel’ plezier. Alhoewel daar dus eigenlijk niks simpels aan is.
Onze aandacht wordt zo snel opgeslokt door het nieuws, problemen en spanningen dat er soms te weinig aandacht overblijft voor waar het leven voor je ziel echt om gaat.
De kleine dingen lossen niet je problemen op, maar het zijn wel de dingen die het leven voor je ziel zo waardevol maken.

Probeer daarom ook waar het kan het simpele plezier op te zoeken. Probeer steeds bewuster te worden van je leven, van alles wat je zintuigen je laten ervaren.

En het kan zomaar zo zijn dat je daar, in die ervaringen, ook jezelf weer tegenkomt. Dat je juist daardoor je jezelf weer gaat voelen. Gewoon zoals je nu als mens bent.

Experimenteer en probeer

Voor je hogere zelf is het leven een grote ervaring. Nee, ze schuift het niet af als makkelijk of pijnvrij.
Maar ze weet ook dat dit niet je eerste leven is en misschien ook niet je laatste.
Dit is waar je ziel groeit en zichzelf in de vorm van mens leert kennen.

En een van de dingen waar zielen iedere keer spijt van hebben als ze terugkeren naar de universele bron zijn de dingen die ze niet gedaan hebben. De dingen die ze voelde, die ze trokken en vervolgens hebben laten liggen uit angst het niet te kunnen of niet goed genoeg te zijn.
Je kunt vaak veel meer dan je denkt, vooral als je jezelf de kans gunt om te oefenen.

Neem je tijd

Tijd is een grote motivatie. Je hebt niet eindeloos te de tijd. Tijd is waardevol en kan je helpen te focussen op wat je echt wilt.
Maar laat je ook geen tijdsdruk opleggen. Jij hebt je eigen ritme en pad. Jij hebt je eigen tempo.
Probeer niet sneller of langzamer te gaan dan dat.
Als een trein te snel gaat, is er een grote kans dat deze ontspoort.
Als je te langzaam fietst val je om.
Zoek je eigen tempo. Begin daarbij met je slaapritme. Je biologische klok kan je namelijk het makkelijkste de weg hierin wijzen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

2 Reactie(s)

  1. Sjoukje says:

    Lieve Scarlet…Eigenlijk hoeft het niet zo moeilijk te zijn, als je iedere morgen als je wakker wordt al je zintuigen open zet dan is het een feest om te ervaren wat er allemaal binnenkomt. Alleen is 1 van de problemen dat zodra een kind op zn virde jaar naar school gaat wordt hem/haar dat afgeleerd en dat is zo jammer! Want wat de aarde te bieden heeft is zoveel belangrijker dan al het aangeleerde.Als ik voor mezelf spreek dan vind ik iid wel dat dingen oppakken waarvan je denkt dan zou ik graag willen soms ECHT heel ingewikkeld lijken om te beslissen van… daar ga ik voor en de eerste stap lijkt soms onoverkomelijk en blijkt dat niet te zijn als je toch de stap waagt.Daar ga ik aan werken !!!!! Dank voor deze fijne eyeopener ….Lieve groet Sjoukje

  2. Henny says:

    Plezier hebben in het leven is een geweldig gevoel en “lift” je op. Zo jammer dat de omgeving je vaak probeert te dempen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.