Maak het jezelf niet te moeilijk

Posted on
maak het jezelf niet te moeilijk

maak het jezelf niet te moeilijkMaak het jezelf niet te moeilijk.
Het is logisch, dat als iets lastig is, je jezelf hierop focust. Hier aandacht aan schenkt en het van alle kanten in je hoofd onderzoekt. Het is logisch dat je over iets moeilijks lang na kunt denken. Dat is heel normaal, maar pas alleen op dat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

Want juist die focus, dat nadenken en dat piekeren kunnen ervoor zorgen dat jij het jezelf moeilijker maakt dan nodig is. Je hoeft niet te onderzoeken, je mag observeren. Daar zit een heel groot verschil in…
Maak het jezelf niet te moeilijk, maar geeft juist ruimte aan je problemen, aan je stress. Dan komt de oplossing vanzelf in beeld.

Maak het jezelf niet te moeilijk: het hoeft niet perfect te zijn.

Je hoeft ook niet alles perfect te doen, niet alles op te lossen. Dat is niet jouw taak, dus maak er niet jou taak van.
Wijs jezelf überhaupt geen werk toe wat niet bij je past of wat niet in je agenda past.
Geef jezelf ook wat ruimte…

Maak het ook niet te moeilijk door van alles erbij te betrekken, maar laat problemen voor wat ze zijn, in het hier en nu.
Zoom uit en zie het geheel, zoals het is en niet de details. In de details zit geen ruimte, geen lucht en al helemaal geen oplossingen.

Leg de lat niet te hoog. Het leven is er niet om te presteren, maar juist om te leven. Maak het jezelf dus niet te moeilijk door jezelf dingen op te leggen. Geef jezelf ook wat ruimte…En geniet!

Kom los van die spanningen en dingen die dwars zitten, zodat je weer kunt zien, voelen en ervaren, want er is veel meer dan je soms kunt zien.
Durf dus los te laten en maak het jezelf niet te moeilijk, want dat is nergens voor nodig.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.