Tips om doelen te behalen

Posted on
tips om doelen te behalen

tips om je doelen te behalenDeze tips om doelen te behalen, geven je houvast en steun op weg naar wat jij in je hoofd hebt zitten. Ze zijn simpel, maar toch krachtig en daarom werken ze ook zo goed. Dus laat je niet in de maling nemen door hoe klein ze zijn, maar pas ze toe en ervaar het verschil.

1. Houd een agenda bij

Je hebt vast wel ergens een agenda liggen, daar in de kast of je hebt er een op je smartphone. En hoogstwaarschijnlijk zet je daar ook wel dingen in, afspraken enzo.
Maar je kunt er nog veel meer mee doen om je te helpen bij het behalen van je doelen.

Een van die dingen is ook echt je agenda bijhouden. Erin schrijven wat je werkelijk op een dag doet, zodat je inzicht krijg in je tijd en waar die naartoe gaat, want de tijd vliegt toch altijd zo voorbij?
En natuurlijk kun je jouw agenda ook gebruiken om te plannen welke stappen je gaat zetten om je doelen te behalen. Je hebt namelijk vast wel een idee wat er moet gebeuren om daar te komen, maar wanneer je welke stap je wanneer gaat zetten, dat is nu nog lastig.
Hoe meer je het op zijn beloop laat, hoe langer het duurt en hoe meer energie het kost, dus houd die agenda maar eens goed bij.
Je zult zien hoeveel het scheelt.

Tips om doelen te behalen: neem je rust

Mensen die iets in hun hoofd hebben, gaan vaak door (in hun hoofd) tot ze naar bed gaan en als ze wakker worden beginnen ze weer, dag in dag uit, 7 dagen per week. Ze zijn rechtstreeks op weg naar stress, spanning en misschien zelfs een burn-out.
Je loopt het risico vast te lopen in je eigen gedachte en je scherpte te verliezen. Dus stop en neem je rust, plan die in je agenda in 😉

Dan heb je weer nieuwe energie en een frisse blik, omdat je even echt niet bezig bent geweest met je doelen, maar alleen maar met ontspannen.
Geloof me dat maakt een wereld van verschil, zet je in de flow en helpt je veel sneller je doelen te behalen.
Ga dus gewoon een dag op stap, een weekendje weg of laat je masseren. Doe iets wat echt goed voor jou is.

Tips om doelen te behalen: leg al je ideeën vast

Vaak heb je meer ideeën dan je denkt en vergeet je ook de helft weer. Dat is zo zonde, want maanden laten komt dat idee weer terug en dan lijkt het ineens de oplossing te zijn. Leg je ideeën dus vast. Schrijf ze op en gebruik daarbij veel kleuren.

Kijk naar wat je al bereikt hebt

Je bent al verder dan je denkt en dat merk je pas als je terugkijkt naar waar je vandaan kwam en wat je al overwonnen hebt. Neem daarom ook bewust eens in de zoveel tijd een moment om je pad te observeren en trots te zijn. Die positiviteit helpt je om heel veel verder te komen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.