Maak het nog negatiever

Posted on
Maak het nog negatiever

Maak het nog negatieverPff, soms is het zo vermoeiend, die weerstand van je eigen gedachtes. Dat continu malen en twijfelen en die weerstand. Eigenlijk is het zo extreem vervelend. Er is gewoon niet meer vooruit mee te komen. En toen moest ik nog boodschappen doen ook en toen ging alles fout. De boodschappen vielen van de band af en toen scheurde de schoonmaker uit zijn broek toen hij bukte. Het ging allemaal fout….. Oké, verder kom ik niet, want nu moet ik lachen. En dat is ook precies de bedoeling.

Als je merkt dat je in zo’n negatieve spiraal zit, dat je in de weerstand zit, maak het dan allemaal erger dan het is. Maak het nog negatiever, zodat je moet lachen. Je weerstand zal verdwijnen en je voelt je opgelucht. Die gasbubbel in je darmen komt er ineens uit.

Jouw negatieve gedachtes geven je een rot gevoel. De remedie voor negativiteit is positiviteit, maar daar heb je op zo’n moment gewoon echt geen behoefte aan. Je hebt ‘behoefte’ aan negativiteit, want zo voel je je. Geef jezelf dat dan ook, maar dan te veel en het liefst zo overdreven dat het grappig wordt. Dat heb je nodig, dan kun je weer lachen en ben je je negativiteit weer kwijt.

Humor heet deze remedie en juist als je een beetje een galgenhumor hebt werkt dit het best. Ik weet zeker dat je het kunt, daar twijfel ik totaal niet aan.
Zeker als ik op dit moment op de weg weer mensen in de auto naar elkaar hoor toeteren. Ik kan de frustratie van iemand voor moeten laten bijna voelen. Misschien is de frustratie heel terecht en reëel, je hebt er alleen jezelf mee. Maak het nog erger, verzin dat iedereen ervoor moet, dat ze jou moeten hebben en zelfs dat ze ruzie mogen maken over wie jou af mag snijden. Maak het zo erg, dat je moet lachen. Dan hoef je alleen maar op te passen dat je niet te vrolijk zwaait naar de volgende die jou in afsnijdt, want ja dat is de winnaar van de ruzie.

Dus, maak het nog negatiever, maar het allerbelangrijkste: gebruik je humor, anders wordt je van deze truc wel echt negatief.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.