6 manieren om meer van jezelf te houden

Posted on
Manieren om meer van jezelf te houden

Manieren om meer van jezelf te houden. We weten allemaal dat het heel belangrijk is om van jezelf te houden. Van jezelf houden is goed voor je en het geeft je kracht en zelfvertrouwen, maar tegelijkertijd is het zo raar.
Als andere mensen horen dat je van jezelf houdt, dan denken ze dat je egoïstisch bent en jezelf dus ook belangrijker vindt dan alles en iedereen.

Daarnaast is het ook makkelijker om de negatieve kanten van jezelf op te noemen. De foutjes in jezelf zijn zo gevonden.
Dat maakt het zo lastig om gewoon rustig van jezelf te houden.

6 manieren om meer van jezelf te houden

Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om je zelfliefde te vergroten, daarom deel ik graag deze 6 manieren om meer van jezelf te houden met je.

focus je op je positieve kanten

Ook jij hebt hele mooie eigenschappen en talenten. Je hebt liefde te geven en er zijn heel veel dingen die jij echt goed kunt. Laat deze niet overschaduwd worden door je mindere kanten, maar besteed er juist veel aandacht aan.

Denk bijvoorbeeld aan het einde van de dag terug aan alles wat je wel goed hebt gedaan en benoem ook voor jezelf wat een talent of mooie eigenschap van jou is die je ingezet hebt.

Accepteer dat je niet perfect bent

Daarbij hoort dan ook dat je accepteert dat je niet perfect bent. Niemand is perfect en dat hoef je ook helemaal niet te zijn, want jij bent gewoon wie jij bent.

Wees trots op jezelf

Durf trots te zijn op de dingen die je bereikt en de dingen die je goed doet. Durf trots te zijn op je allerkleinste prestaties en benoem ze ook voor jezelf.

Geef jezelf complimentjes

Ja, ook jij verdient complimentjes. Dat gaat net even een stapje verder dan benoemen wat je goed hebt gedaan of waar je trots op mag zijn. Je mag ook daadwerkelijk een compliment daaraan koppelen. Zeg maar tegen jezelf dat je mooi en lief bent, dat je warm en zorgzaam bent. Zeg maar dat je het goed hebt gedaan en dat je slim bent.

Zeg in jezelf dat je van jezelf houdt

Als je van iemand houdt, dan spreek je dat toch ook wel uit. Zeg dus ook tegen jezelf dat je van jezelf houdt, al is het alleen maar in je gedachtes.

Schrijf een liefdesbrief aan jezelf

Al de bovengenoemde punten kun je samenvatten en verwerken in een echte liefdesbrief naar jezelf toe. Als je die schrijft en met enige regelmaat leest, kan er zomaar ineens een hele mooie zelfliefde opbloeien.

 

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.