Wat doet een medium precies? En een paragnost?

Posted on
een medium en paragnost

Wanneer je de term ‘medium’ of ‘paragnost’ hoort dan denk je misschien aan tarot kaarten of zelfs aan het oude beeld van een waarzegster die met een glazen bol je toekomst voorspelt. Veel mensen denken ook aan de dramaserie Medium uit 2005. Er zit echter meer achter mediums dan dat. Hieronder gaan we bespreken wat mediums doen, wat een medium is en wat je nog meer moet weten over een medium. Ook kijken we naar het verschil tussen een medium en een paragnost.

Wat is een medium?

Een medium is een persoon die in staat is dingen waar te nemen die niet waarneembaar zijn via alle gewone zintuigelijke waarnemingen. Zo’n perceptie kan bijvoorbeeld inhouden dat een medium dingen kan achterhalen over een persoon die er op dat moment niet is door het gebruik van een object of een artikel dat aan die persoon toebehoort.

Een medium of paragnost kan ook dingen zien of waarnemen die anderen niet kunnen zien, of bepaalde gebeurtenissen in de toekomst zien of voorspellen. Niet alle mediums hebben dezelfde paranormale gaven. Het kan daarom fijn zijn om, voordat je een afspraak maakt, uit moeten zoek of het medium dat je wil zien jou echt verder kan helpen. Of dat een andere paragnost beter bij je past.

Een medium kan je vaak helpen door het geven van een reading, waarin ze de energie om jou heen kunnen lezen. Hiermee kan een medium dingen zien over je verleden, heden of toekomst. Een paragnost kan niet je hele leven voorspellen, maar kan je helpen met het geven van vragen op details in je leven. De antwoorden op je vragen kun je na een reading gebruiken als inspiratie om je eigen leven te verbeteren of om je huidige proces beter te laten verlopen.

Wat doet een medium en wat doet een paragnost?

Verschillende mediums werken op verschillende manieren. Een van de meest voorkomende toepassingen van een medium is dat ze bijvoorbeeld met overleden dierbaren kan spreken. Familieleden die nog niet het juiste afscheid hebben kunnen nemen vragen dan een medium om de brug te zijn tussen de levenden en de overledenen. De medium kan dan hun vragen doorgeven en via het medium krijgen de familieleden antwoord terug.

Het verschil tussen een medium en een paragnost

Niet alle mediums leggen contact met overledenen. Veel mediums zijn juist in staat om de voor jou belangrijke vragen te beantwoorden in een reading.

Als we heel specifiek met termen werken spreken we bij iemand die geen contact maakt met overleden, gidsen of andere wezens in de energetische wereld niet van een medium, maar van een paragnost.

Een paragnost leest dus ook energie, maar maakt geen contact met andere energieën, buiten die van jou.
In het dagelijks leven worden deze termen echter door elkaar heen gebruikt en hoeft dit onderscheid niet zo nauw genomen te worden.
In dit artikel komen dan ook beide termen voor.

Hoe kun je het beste voorbereiden op een reading bij een medium?

Hieronder vind je wat tips, zodat je het meest uit een reading kunt halen.

Houdt een open geest

Of je nou sceptisch of niet bent, het is fijn als je openstaat voor wat je hoort tijdens een reading bij een medium.
Dit geeft namelijk je eigen intuïtie de ruimte om uit de boodschappen van de paragnost te halen wat voor jou nu waardevol en belangrijk is.

Een paragnost kan ook uit zichzelf ook zaken met je bespreken waar je van tevoren nog niet aan gedacht had, juist door hiervoor open te staan kun je zoveel mogelijk uit de reading halen voor jezelf.

Weet wat je wil halen uit je reading

Zorg ervoor dat je voorafgaand aan de reading weet wat je wil bereiken met je reading. Wil je antwoorden op liefdesvragen? Zou je juist een analyse willen van je vorige levens? Of heb je vragen over een bepaalde droom en wil je daar juist een interpretatie van?
Als je dit aangeeft, kan de medium gerichter de energie lezen en er zo voor zorgen dat je daadwerkelijk in de informatie krijgt die jij het liefste wilt hebben.

Zorg dat je vragen van tevoren hebt voorbereidt

Je gaat vaak niet zomaar naar een paragnost toe, daar heb je een reden voor. Om je tijd met een medium zo maximaal mogelijk te besteden kun je het beste vragen van tevoren voorbereiden. Het is daarbij heel fijn als je gerichte en duidelijke vragen hebt om te stellen. Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen zijn:

  • Ik zou graag willen weten hoe ik mijn hart kan volgen en mijn beste zelf kan zijn, hoe kan ik dat het beste doen?
  • Heb ik zelf paranormale gaven?
  • Wat moet ik weten over mijn leven om vooruit te komen?
  • Door wat voor soort energie word ik omringd?

Maak je hoofd leeg

Het is belangrijk om voor je afspraak met een medium zo ontspannen mogelijk te zijn. Probeer dan ook alles van je af te zetten en te ontspannen in de dagen voorafgaand aan de reading. Dit kun je bijvoorbeeld doen door diep adem te halen, te mediteren of andere manieren te vinden waardoor jij kan ontspannen.
Dat helpt je om uit de reading te halen wat voor jou belangrijk is en het helpt de medium ook je energie zo goed mogelijk te lezen.

Schrijf notities mee

Om alles wat het paragnost gezegd heeft te kunnen verwerken is het een goed idee om notities te maken. Soms komen er onverwachte punten naar boven, die je wellicht na de reading kan vergeten. Schrijf daarom alles op wat er besproken is.
Je kunt natuurlijk ook vragen of je de reading op mag nemen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.