Wat mensen met zelfvertrouwen wel doen en juist niet

Posted on
mensen met zelfvertrouwen

Mensen met zelfvertrouwen laten het zo makkelijk lijken om gewoon je eigen ding te doen en niet te wijken voor een mening van een ander, terwijl dit juist zo lastig is als je onzeker bent of je niet goed voelt.

Als jij ook dat zelfvertrouwen wilt ontwikkelen zijn er een aantal gewoontes die je jezelf mag aanleren en ook een aantal dingen die je jezelf waarschijnlijk mag afleren.

Mensen met zelfvertrouwen: dit is wat ze doen.

Ze uiten zichzelf

Als je alles voor jezelf blijft houden, kun je het meestal niet echt goed loslaten. Je blijft dan veel eerder piekeren en malen en kunt jezelf daardoor echt dwars gaan zitten. Het neemt namelijk je goede gevoel weg en kost je veel energie.
Dit vergroot ook uiteindelijk de kans dat je aan jezelf gaat twijfelen en dat maakt je weer onzeker.

Neem dus iemand in vertrouwen over de dingen die je dwars zitten en als je daar nog niet aan toe bent, houdt dan gewoon een dagboek bij.

Ze mogen fouten maken van zichzelf

Niemand is perfect, ook jij niet en ook mensen met zelfvertrouwen niet. Als je dat kunt accepteren en toch met liefde naar jezelf kunt kijken, zal dat al heel veel gaan schelen.
Het kan heel goed dat dit niet in een keer goed gaat, want je bent niet perfect, maar met veel oefening kun jij dit ook onder de knie krijgen.

Mensen met zelfvertrouwen moeten hier soms ook echt zichzelf even aan herinneren. Zij willen namelijk van hun fouten blijven leren en erdoor blijven groeien, hoe lastig dat soms ook kan zijn.

Ze geven niet continu op zichzelf af

Ze hebben hun zelfkritiek dus ook op een lager pitje gezet. Het heeft geen  zin om op jezelf af te geven en zo kritisch te zijn. Ze gebruiken hun kritische stem nu vooral om alert te blijven en daardoor eigenlijk als een soort klankbord waar ze niet te zwaar aan tillen.

Ze vermijden negatieve mensen

Waar je mee omgaat word je mee besmet. Dit is ook de reden dat mensen met zelfvertrouwen soms best hard uit de hoek kunnen komen. Ze zijn heel kieskeurig als het gaat om hun vrienden en vriendinnen.
Ze hoeven geen mensen om zich heen die ze een slecht gevoel geven over zichzelf of over het algemeen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.