Naar gevoel luisteren betekent niet dat je je verstand negeert

Posted on
je verstand negeert

Naar gevoel luisteren betekent niet dat je je verstand negeert. Gisteren las ik per ongeluk een artikel in het AD over dat naar je gevoel en intuïtie luisteren onzin is. Je moet niet dichterbij je gevoel gaan staan, maar dichterbij je verstand gaan staan werd er geschreven.

De maatschappij heeft niks aan al die levensdoel zoekers, daar kwam het op neer. Waarbij ook nog even aangehaald werd dat niet iedereen succesvol gaat zijn met zijn talenten en dat je je erbij neer moet leggen dat je dromen niet haalbaar kunnen zijn.

En het lijkt misschien gek, maar ik ben het er voor een deel mee eens…
Maar dat heeft met iets anders te maken.

Je verstand is super belangrijk

De schrijver heeft er namelijk gelijk in dat je jezelf niet zomaar ergens in vast moet bijten en dat in elke situatie door moet duwen. Als je niet kunt zingen, ga je Idols ook niet winnen, hoe graag je dit wil.
Je gezonde verstand zal dit je ook zeggen. Die wil dat je gewoon een veilige gezonde basis blijft houden en dus ook gewoon een baan en inkomen hebt en niet alles zomaar op je zangcarrière in moet zetten.

Dit maakt je verstand ook zo super belangrijk. Het houdt je in balans en helpt je om goed voor jezelf te zorgen.

Je intuïtie zal hetzelfde zeggen

In deze situatie zal je intuïtie echter hetzelfde zeggen. Die zal je zonder oordeel en lading blijven laten voelen dat dit niet de juiste stap is. Van binnen voelt het niet helemaal goed.
Eigenlijk sta je in zo’n situatie dus ook helemaal niet dichtbij je intuïtie.

Je intuïtie wil ook niet dat je alles aan de kant gooit wanneer het niet werkt en dat laat het je ook voelen.
Je intuïtie geeft ook aan dat je droom nog niet klopt en aangepast mag worden.
Jouw intuïtie zegt ook dat je de situatie soms moet accepteren en even hard door moet werken
Dat voel je echt wel, diep van binnen.

Het is je ego die ervoor zorgt dat je vastbijt

Het is echter het ego samen met je bewijsdrang die ervoor zorgt dat je je vastbijt in een droom of situatie die niet werkt. Dit is ook niet je gezonde verstand, maar een deel van je dat gevoed wordt door angst, frustratie en meer van dat soort gevoelens en overtuigingen.
Ergens weet je beter en ergens voelt het ook helemaal niet goed. Het geeft een hele irritante druk en weerstand in je systeem.

Als je hierin mee gaat raak je inderdaad het contact kwijt met je gezonde verstand. En je raakt ook het contact kwijt met je echte intuïtie.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.