Omgaan met eenzaamheid

Posted on
eenzaamheid

eenzaamheidVoel jij je weleens eenzaam? De meeste mensen voelen zich namelijk zo nu en dan eenzaam en heel veel mensen voelen zich regelmatig eenzaam.
Als je hier over nadenkt, kun je dit best vreemd vinden. We zijn namelijk met zoveel mensen op deze wereld en dan heb je ook nog alle dieren en de natuur.

Daar zit ook het verschil, je bent namelijk niet alleen. Je kunt altijd wel ergens iemand anders vinden, in een bar bijvoorbeeld of op straat of op internet.
Je bent eenzaam als je je niet goed kunt verbinden met een ander persoon of de rest van de wereld.
Een andere term die nauw verbonden is met eenzaamheid is onbegrip. Je bent namelijk eenzaam omdat je door het gebrek aan verbinding ook heel erg onbegrepen bent. Niemand voelt je aan of begrijpt wat er bij je speelt.

Eenzaamheid verdwijnt als je jezelf durft te verbinden met de wereld en ervaart dat je hoe dan ook een deel ervan bent.
Er is altijd iemand te vinden die gelijk gestemd met je is. Er is altijd iemand die je begrijpt en je hoort.
En die persoon of personen kun je alleen vinden door je open te stellen aan de wereld en de wereld te accepteren.
Je kunt hiermee al beginnen in een Facebookgroep of op een forum, misschien zelfs anoniem.

Het is niet fijn om gekwetst te worden, daarom stel je je ook niet zo makkelijk open, maar de pijn van eenzaamheid is vele male groter.
Het is waar dat je door eenzaamheid kan groeien, je leert jezelf beter kennen dan wie dan ook en je leert er veel sneller door wie je bent. Daarom is het ook niet erg om zo nu en dan een eenzame periode te kennen.
Het is ook waar dat je door gekwetst worden heel veel leert. Je leert namelijk waar je zwakke punten liggen, de punten die je nog moet verwerken of de punten waar je nog in kunt groeien.

Stel jezelf open en wees eerlijk naar jezelf. Grijp elk leermoment aan en je zult jezelf meer ontwikkelen dan je ooit kon verwachten.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.