Even geen internet meer

Posted on
even geen internet

Hoeveel uur per dag zit jij op het internet of achter de tv? En misschien nog wel belangrijker: hoe vaak doe je deze twee dingen tegelijkertijd?

De afgelopen dagen heb ik een prachtige training mogen volgen van Eelco de Boer en daar ontzettend veel mogen leren. Niet alleen over ondernemen, maar ook over lifestyle. Hij stelde een soortgelijke vraag aan ons.

Als je achter het internet zit en daarop je mails leest, spelletjes doet, filmpjes kijkt, informatie leest of wat dan ook, krijgt je geest nooit de kans om even rustig te worden. Je krijgt namelijk continu prikkels binnen.

Daarbij leren we op het internet heel snel om veel prikkels tegelijk te verwerken en moet alles eigenlijk zo interactief mogelijk zijn. Dit wordt een soort verslaving, waardoor een simpele taak als autorijden ineens heel saai kan worden. Je gaat dan ineens andere dingen doen tijdens het autorijden. Heel gevaarlijk. En bij minder gevaarlijke activiteiten, verveel je je snel. Dan geniet je ook minder.

Neem daarom momenten, al is het vanaf het avondeten, dat het internet bij jou uit staat en het liefst na 21:00 uur of een ander moment ook de tv.

Je gaat dan namelijk ervaren dat je tijd over hebt en je gaat je een beetje vervelen. En juist dan, op die tijden kun je echt tot rust komen en je ineens bezig gaan houden met de dingen die altijd al wilde doen, maar nooit de tijd voor kon vinden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.