Omgaan met hooggevoeligheid

Posted on

Hooggevoelig zijn kan voor veel onrust en vermoeidheid zorgen. Tijdens dit webinar zijn we in gegaan op hoe ik persoonlijk hooggevoeligheid zie en hoe je het in kunt gaan zetten als kracht.

Het belangrijkste wat ik je in dit webinar wilde meegeven is dat het heel belangrijk is om bewust te worden van alles wat onbewust speelt.
Hooggevoeligheid is een zintuig, een eigenschap die zich als zaadje in iedereen bevindt en als dit zaadje begint te groeien, kun je gebruik gaan maken van deze eigenschap.

Met deze zintuig kun je de mensen om je heen en de wereld gaan aanvoelen. Al deze informatie die je daaruit kunt gaan verzamelen kun je gaan inzetten in je eigen leven en ook gebruiken in het leven van anderen.
Voel je hier niet schuldig over. Je zet namelijk gewoon een zintuig in die iedereen in potentie heeft.

Om je bewustzijn van deze eigenschap te stimuleren is het in de eerste instantie heel handig als je feitelijk weet wat er in je omgeving speelt en daarnaast wat er in de wereld speelt en wat er in jezelf speelt. Schrijf dit overzichtelijk op en verbind de dingen met elkaar.
Houd daarnaast bij hoe je je voelt en wat je voelt, zodat je dat kunt gaan koppelen aan wat er overal speelt, zodat je je zintuig leert begrijpen en kennen, zodat je deze in kunt gaan zetten.

De twee vragen die elke hooggevoelige persoon zich af moet vragen:

De eerste vraag die je echt goed in de gaten moet houden en jezelf vaak moet stellen is:

– Is dit wat ik voel van mij?
Als het niet van jou is, geef het dan terug aan de persoon bij wie het wel hoort, samen met wat extra positieve energie, die hem/haar zou kunnen helpen.

-Waar komt dit gevoel/ deze gedachten vandaan?
Dit gaat eigenlijk niet alleen over of iets van jou of van een ander is, maar ook waar dit in jezelf vandaan komt. Voel je namelijk iets aan of komt iets uit je verleden.

Als je dit kunt en hiermee oefent, kun je deze zesde zintuig voor je late werken en je laten leiden in  deze wereld. 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.