De energie van vandaag: omgaan met prikkels

Posted on
omgaan met prikkels

Omgaan met prikkels. Vandaag ervaar je meer prikkels dan normaal. Het voelt alsof je gevoeliger bent dan normaal. Daardoor ervaar je weerstand op de kleinste dingetjes. Dingen die je moet doen voelen helemaal niet zo fijn.

Daardoor is het belangrijk om vandaag jezelf goed in acht te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Neem vandaag daarom ook zeker een momentje voor jezelf en zorg er ook voor dat als je klaar bent voor vandaag je zo min mogelijk prikkels om je heen hebt.
Dim de lichten alvast en zorg voor zachte lieve geluiden om je heen zodra het kan.

Omgaan met prikkels: neem je omgeving waar

Observeer je omgeving zonder te oordelen. Kijk ernaar alsof je het voor de eerste keer ziet. Wees nieuwsgierig. Dat maakt het een stuk makkelijker om met deze gevoeligheid om te gaan.

Je mag best weer even kind zijn en de wereld weer gaan ontdekken. Er is zoveel leuks te beleven, zoveel te leren en zoveel mooie dingen om te zien.
Laat ervaringen uit het verleden je niet tegenhouden, maar maak er juist een avontuur van.

Neem je eigen ruimte in

Zoals ik hierboven al zei, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Neem de tijd voor jezelf. Dit heb je nodig om te herstellen van al die prikkels en maakt het makkelijker om om te gaan met die gevoeligheid.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.