Omgaan met ‘vervelende’ mensen tijdens de feestdagen

Posted on
omgaan met vervelende mensen tijdens kerst

omgaan met vervelende mensen tijdens kerstHet is weer bijna zover: de feestdagen. Kerst en Oud en Nieuw staan alweer voor de deur en over twee weken is het allemaal voorbij.

Tijdens deze dagen horen we juist heerlijk te genieten van alles en iedereen, maar dat blijkt vaak lastig te zijn. Er blijken genoeg mensen in onze omgeving te zijn die we niet fijn vinden.
Soms is het die ene zus die zichzelf toch een beetje het slachtoffer vindt of de schoonmoeder die haar wil op iedereen wil leggen. De vader die eigenlijk op alles boos is en zich onbegrepen voelt.

Deze mensen doen ons soms een beetje pijn. Ze raken ons en geven ons spanning. Dat vind je als het goed is ook ‘vervelend’, want niemand houdt van spanning.

Omgaan met vervelende mensen

Er is een gedachte, een besef die tijdens deze dagen kan ondersteunen: “Ze weten oprecht niet beter”.
Al deze mensen hebben hun eigen waarheid die ze gevormd hebben op basis van alles wat ze meegemaakt hebben. Misschien is het voor jou niet logisch of gun je ze een betere waarheid, maar dat is niet aan jou.
Het is niet aan jou om ze daarbij te helpen en hun ogen te openen, ook al zou dat zowel voor hun als voor jou zoveel opleveren.
Laat ze in de waarde en als ze wat bozig zijn, laat ze dan in hun sop gaar koken.

Observeer het schouwspel met de universele liefde die je in je hebt en denk bij jezelf: “ze weten oprecht niet beter”. Dat haalt een stuk van de druk er vanaf en daardoor word je ook minder snel pijn gedaan.

En eigenlijk hoort er bij dit verhaal nog een vraag aan jou, een uitnodiging:
Wat is jouw waarheid eigenlijk? En in hoeverre helpt deze jou of blokkeert deze jou?

Hoe eerlijker je hierover naar jezelf bent, hoe makkelijker je met iedereen om kan gaan <3

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.