Rauw: een introductie in een kwetsbare reeks aan podcast afleveringen

Posted on

Alles in me wil meer verbinding met jullie en meer openheid.
Spannend, een beetje eng zelfs, maar ook nodig. : )

Dit is een korte introductie in een nieuwe reeks afleveringen (naast de meditaties).

P.S. Je kunt deze aflevering ook vinden/beluisteren op Spotify.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

32 Reactie(s)

 1. Hans F says:

  Lieve Scarlet,
  Ondanks dat het nog niet helemaal tot mij doorgedrongen is, wil ik toch even reageren.
  Ik ga het zeker nog een keer beluisteren.
  In wat jij verteld, hoor ik wel bekende dingen. Jij geeft een kijkje in jouw binnenste. Zo krijg ik een beter beeld van jou. Het is wel het beeld dat ik al voor mij had. Gewoon door naar jouw te luisteren.

  Als ik het gene wat jij verteld heb nog een keer beluisterd heb, komt er waarschijnlijk nog een reactie.

  Lieve groet,
  Hans

  1. Scarlet says:

   Dankjewel lieve Hans!
   Dit is al heel fijn om te horen. 🙂

 2. Lydia B. says:

  Je hebt volledig gelijk. We worden overspoeld met allemaal spirituele mensen!??? Zo voel ik het ook. Jij bent de enige, oprechte, zuivere spiritueel persoon die ik ken.
  Ik vind je geweldig hoe sterk jij bent in deze moeilijke wereld en zo goed voor je volgers zorgt en inlichtingen, weetjes doorgeeft waar ik persoonlijk zeer veel aan heb. Ik ben iemand die enorm naar je opkijkt. Hartelijk bedankt voor alles wat je me al hebt bijgebracht en doe vooral zo verder in de toekomst. Lieve warme groetjes, Lydia B.

  1. Scarlet says:

   Dankjewel voor je lieve woorden en complimenten!
   Ik ben blij dat ik zo puzzelstukjes mag aanreiken voor je eigen puzzel. Al weet ik zeker dat je ze anders zelf ook ontdekt had. 🙂
   Heel erg graag gedaan. 🙂

 3. Belinda says:

  Dank je wel lieve Scarlet,
  Ik vind ook dat de maatschappij verhard en ben juist zo blij dat ik hier bij en met jou mensen heb die het beste in de wereld, voor zichzelf en een ander willen. Ik vind het vreselijk om te horen wat er mede door media allemaal gezegd en geïmpliceerd wordt. Ik kijk zelf zo weinig mogelijk nieuws en zeker al geen praatprogramma’s. Verslaggeving is al heel lang vervangen door hun mening opdringen.
  Natuurlijk maak jij wel eens reclame/geeft een hint voor de mooie spullen die jij maakt en waar wij van profiteren. Maar jij doet dat absoluut niet op een vervelende manier.
  Ik vind het heel frappant (toeval bestaat niet hè) dat dit onderwerp bij mij nu een hot item is.
  Ik ben heel blij met jou en het enige wat jij doet is mij erg inspireren.
  Lieve groet, Belinda

  1. Scarlet says:

   Dankjewel voor je lieve woorden. Die doen mij ook weer goed. 🙂
   Het vermijden voelt voor mij ook beter. Ook omdat die dingen zo sterk in je onderbewustzijn/manier van denken door kunnen werken.
   We zitten gewoon op dezelfde golflengte. 🙂
   Dikke virtuele knuf!

 4. Eline J says:

  Lieve Scarlet, dank voor het maken & delen van deze rauwe podcast. Het resoneert heel erg met me ❤️

  1. Scarlet says:

   Dat is zo fijn om te horen lieve Eline. 🙂

 5. Ginger says:

  Dank je voor je mooie woorden en fijn dat je daar op je eigen manier op reageerd. Ga dit zeker volgen. Succes met dit alles want uiteindelijk gaat het om het geheel en wat met je resorneerd. Of te wel laat wat niet voor jou is los en neem alleen dat wat wel past op.
  Heel veel succes met dit nieuwe stukje, Ginger

  1. Scarlet says:

   Dankjewel lieve Ginger. <3

 6. Ingrid G. says:

  Lieve Scarlet, dankjewel voor je mooie podcast. Wat stoer dat je dit met ons deelt en je kwetsbaar durft op te stellen. Daar is moed voor nodig. Respect! Neem je tijd, maar weet dat ik nu al uitkijk naar de volgende aflevering van Rauw!
  Veel liefs van Ingrid

  1. Scarlet says:

   Dankjewel! <3

 7. Margriet says:

  Hé lieve Scarlet, ik heb geen idee of het erger is geworden, er zijn wel steeds meer mensen bezig met spiritualiteit en dat trekt natuurlijk ook mensen aan die er vooral een fijn verdienmodel inzien. Ook ik ben wel eens in deze valkuil gestapt. Maar uiteindelijk kom ik toch weer bij jou uit, omdat ik voel hoe oordeelloos jij bent. Nou ja dat ben je natuurlijk niet 100%, je bent ook mens maar je bent altijd heel liefdevol is mijn ervaring. Ook dat er geen automatische verlenging is, is een heel fijn en vrij gevoel. Ik ervaar het altijd als een uitnodiging, de dingen die je aanbiedt.

  Misschien voel je ook verwarring of teleurstelling bij zo iemand als Dorien Virtue. Maar zij was tijdens de periode dat ze een medium was, of zo werd gezien, niet trouw aan zichzelf. En in plaats van naar zichzelf te kijken, waarin ze ontrouw aan zichzelf was, heeft ze dus blijkbaar besloten de new Age wereld als fake te zien in plaats van zichzelf op dat moment. Eigenlijk projectie in mijn beleving.
  En als reactie daarop is ze een nieuwe weg ingeslagen. En dat is haar Keuze en blijkbaar haar pad.

  Ik vond Lubach voorheen geweldig, en ik geloof niet dat Lubach zozeer veranderd is, maar dat ik dat ben. Ik kan niet meer zo goed tegen de hardheid en het zwart wit/goed slecht denken.

  Ik hoop dat je de mensen kunnen blokkeren die jou lastig vallen met hun visie, zeker als ze niet openstaan voor jou. En meestal is dat niet zo. Maar wel heftig dat dit jouw ervaring is in deze tijd.

  Heel veel liefde en heel veel liefs,

  Margriet

  1. Scarlet says:

   Dankjewel voor je lieve woorden!
   En wat omschrijf je het mooi. 🙂
   Dikke virtuele knuffel!

 8. Maria says:

  Lieve Scarlet, dankjewel voor je kwetsbaarheid. Wat mij helpt is om heel veel liefde naar die “donkere” mensen te sturen en mezelf in het licht te zetten.
  Liefde is ons hoogste goed. Dus ik wens jou heeeel veel liefde en licht om jezelf te beschermen. ✨️✨️✨️

  1. Scarlet says:

   Dat is zo mooi!

 9. Tara says:

  Lieve Scarlet. Al even geleden weer. Ik ben van social media af al lang en steeds meer op mezelf. Jouw nieuwsbrieven lees ik nog altijd. Toen ik deze aankondiging zag wist ik dat ik even mocht luisteren. Wat mooi hoe je jezelf kwetsbaar opsteld. Ik herken de dingen die je beschrijft dat is precies waarom ik geen spirituele dingen volg op social media. Het voelt onrustig. Maar weet dat ik bij jou een warm bad heb gevonden. Waarin ik me opgevangen voelde en omarmt. Waarin ik kon groeien tot het niet meer nodig was. Ik weet dat je dit voor veel mensen kan doen en het heel waardevol is. Mocht ooit de tijd komen mag je het ook jezelf gunnen om de keus te maken iets anders te gaan doen voor jezelf. Je hebt zoveel mensen geraakt en bijgestaan. Heel mooi. Ik ben je zo dankbaar. Er zijn een paar mensen in mijn leven die een grote invloed hebben gehad of engel zijn geweest voor me en jij bent een van die bijzondere mensen. Dank je wel en veel liefde voor jou. Knuffel van Tara

  1. Scarlet says:

   Dat is even geleden inderdaad. Zo fijn om je zo toch weer even te ‘zien’.
   Dankjewel voor je lieve woorden lieverd!
   Een hele Dikke knuffel voor jou en voor de kids. <3

 10. Linda Laeven says:

  Dankjewel voor je openheid lieve Scarlet! Je bent een ontzettend mooi mens en ik vind het een enorm voorrecht om lid te zijn van HSPL. ❤️

  1. Scarlet says:

   Dankjewel lieverd! <3

 11. Andrea Bolt says:

  Lieve Scarlett, fantastisch mooi en lief mens.
  Jij nodigt mij uit tot nadenken, tot eigen keuzes maken. Juist bij jou mag ik zijn wie ik ben. Jij bent zo gewoon en zo bijzonder. Zo liefdevol. Zo nuchter. Alles om ons heen verhard. Mensen reageren steeds feller en negatiever, vol haat. En daar gaan wij niet aan mee doen. Jij leerde mij: Laat ze, laat ze maar. Ook kan ik juist dan liefdevol reageren. Je boodschap: verbinding, liefde, jezelf zijn is zo fijn. Echt, ik vind dat je het zo goed doet. Dank je wel!

  1. Scarlet says:

   Dankjewel hartverwarmend mooi mens!
   Ik laad weer helemaal op van jouw woorden. 🙂

 12. Jes says:

  Dank je wel lieverd voor je openheid.
  Ik vind het zelf altijd superfijn als je dit soort dingen met ons deelt.
  Ik vind het super stoer van je en van mij mag je heerlijk rauw met ons delen.
  Ik vind het heel fijn je openheid/kwetsbaarheid en nog meer verbinding Yes dat is ook iets wat ik wil.
  Blijven delen lieverd hoe rauwer hoe beter zou ik bijna durven zeggen

  1. Scarlet says:

   Haha dat vind ik leuk gezegd lieverd!

 13. nel says:

  Lief mooi mens.

  Jij hebt vele jaren mss zonder dat je het weet heel veel voor mij betekent in mijn proces.
  Daar ben ik je ongelooflijk dankbaar voor. Nu kan ik mezelf staande houden in een wereld van onrust en leugens. Bij jou en de groep voelde ik mij altijd gedragen en gehoord en gezien.
  Blijf aub jezelf…..je bent zo een mooie lieve ziel en je bent het waard om van gehouden te worden.
  Ik volg jou elke keer via nieuwsbrieven en up dates daar geniet ik zo van van alles wat je aanbied voor een habbekrats.Dan is een bedrag daarvoor vragen een mooie uitwisseling van energie. En nu ga ik jou ook volgen met je liefdevolle post casts. Leuk leuk leuk. Van Doreen Virtue wist ik niet. Ik kijk geen tv en luister geen radio. Volg je eigen pad en laat die ander dat ook maar doen en laat die ander maar voor wat het is, zodat jij je energie lekker voor jezelf kan houden.
  Veel liefs voor jou

  1. Scarlet says:

   Dit is zo magisch mooi om te lezen lieverd. <3
   Dit is precies wat ik hoop te mogen doen, zo een steentje bijdragen. <3
   Je bent een topper! <3

 14. Petra T says:

  Lieve lieverd dat ben jij, jij die net als ik de wereld om ons heen ziet veranderen. De meeste mensen zijn er hier niet van bewust wat voor moois het universum is.

  Waar wij oorspronkelijk vandaan komen maar dat is nou juist zo veel miljoenen jaren geleden dat het niet meer zichtbaar is in het nu, de mensheid valt elkaar aan om welke reden dan ook, maar ook voor een plek op deze wereld èn er is zoveel ruimte die nog niet benut is. We hoeven niet op een kluitje te zitten, maarja die grenzen daar zouden we vanaf moeten.

  Ik heb persoonlijk vanaf mijn geboorte al veel pesterijen moeten incasseren om mezelf staande te houden, zelfs door mijn eigen familie, op school, op mijn werk, door mijn buren ben ik gepest en dat heb ik alleen moeten ervaren. Ik heb denk ik wel ruim 20 jaar lang medicatie geslikt en gesprekken gehad met hulpverleners. Tot ik een bekende psychologische dokter( die ook in zh werkt) bij mij thuis kwam en mij andere medicijnen gaf. Daar werd ik zo suf van dat ik amper voor mezelf kon zorgen, en elke week kwam er dan een medewerker met die pil, later mocht ik die zelf halen bij een lokale praktijk. RAAR!!! Vond ik dat, daar kwam ik mensen tegen die het zelfde kwamen doen als ik, pillen halen!!!! Alleen die mensen reageerden soms vreemd in de wachtkamer,toen knakten er iets bij mij.

  Ik wilde niet zo worden, en mijn stem zei nee dat is het verkeerde pad. Toen kwam er een mw van Jehovah s getuigen een poosje over mijn vloer, ook daar voelde ik me niet goed bij, dus liet ik hun verder hun weg gaan.

  Jou verhaal heb ik mèt tranende ogen aangehoord zoveel herkenning van wat jij ook net als ik heb meegemaakt.

  Ik ben psychologisch kapot gemaakt door de biologische vader van mijn dochter, en zijn vrienden èn kennissen, mijn huidige buren deden daar ook aan mee.

  Dat zijn vrienden van hem. Maar ik heb dankzij mijn opa en oma de kracht gevonden om te geloven in God en ook had ik wel eens vele twijfels over zijn bestaan, dat gevoel is gelukkig gekeerd en dat heb ik weer te danken aan mijn zeer grote wilskracht.

  Ik heb altijd gedacht dat ik dit allemaal ALLEEN moest doen en ontdekken. Wat fijn is het om te lezen dat er mensen zijn die net als ik praktisch hetzelfde hebben meegemaakt, het voelt alsof wij hulpjes zijn van Jezus/God om het ecosysteem hier op aarde te beschermen en de rest van de mensheid WAKKER TE SCHUDDEN, dat we op een liefde volle manier hier met elkaar moeten omgaan.

  Dat is nog ver maar ozo dichtbij.

  Lieve Scarlet dankzij jouw mooie woorden kan ik hiermee verder gaan

  DANKJEWEL ❤️

  Petra

  1. Scarlet says:

   Dan ben jij ook. <3
   Dat zeg je zo mooi!
   Je bent zo krachtig lieverd! Onderschat dat niet. <3

   1. Petra says:

    Oef hier wordt ik wel een beetje verlegen van hoor Hahaha

    Maar weet je dat jouw mooie woorden zo diep doordringen in mij dat ik het gevoel heb dat we op 1 lijn staan. Dankjewel

    Petra

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan mooi mens. <3

 15. Tiny says:

  Lieve Scarlett,
  Jouw oprecht verhaal, bezorgdheid en verdriet heeft mij diep geraakt. Dankjewel voor het delen.
  De wereld verhard momenteel en is flink in beweging.
  Iedere week kijk ik uit naar de weekreading. Kies ik een kaartje als ze voorbij komen of luister ik naar een door jou ingesproken meditatie. Het verrijkt mijn leven en geeft me een steuntje in de rug. Ik hoop dat jouw hart ook snel weer wat lichter wordt. Dat er iets op je pad komt dat het plezier terug brengt. Iets waar je vol voor kan gaan.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Tiny,

   Dankjewel voor je warmte en liefde. <3
   Dat maakt mijn hart sowieso al lichter. 🙂
   En ik ben zo dankbaar dat ik zo een steentje bij mag dragen aan jouw pad. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.