Signalen van positieve verandering

Posted on
signalen van positieve verandering

Soms kan het fijn zijn om weer even te beseffen dat je hersenen heel goed zijn in het alert zijn op gevaar. Gevaar en negativiteit vallen op. Dat is in de basis maar goed ook, want gevaar waar we ons bewust van zijn, daar kunnen we ons een beetje op voorbereiden.
Bewustzijn van gevaar helpt ons te overleven.

Een valkuil van het bewustzijn van negativiteit

Er komt hier alleen een valkuil bij kijken. Door deze alertheid kan het namelijk erop gaan lijken dat er alleen maar gevaar is en dat er alleen maar negativiteit is.
En het is helemaal niet mogelijk om overal op voorbereid te zijn en je overal tegen te beschermen. Dat geeft zoveel stress en zo’n gevoel van machteloosheid en soms zelfs hopeloosheid.
Dit kan er zelfs voor zorgen dat je opgeeft en je visie en hoop verliest.
Als je dat ervaart, is het sowieso belangrijk om met professionals in gesprek te gaan. Dit kan namelijk naar een burn-out of depressie lijden. Je bent het meer dan waard om daar ondersteuning bij te krijgen.

Als je merkt dat je nog niet helemaal in de valkuil staat, maar de negativiteit wel op je af begint te komen, dan kan het fijn zijn om jezelf toestemming te geven om ook te letten op de signalen van positieve verandering.
Daar mag je bewust op gaan letten. Je mag gaan oefenen ze steeds meer te zien.

De signalen van positieve verandering zien

Een voorbeeldje hiervan is dat ik deze week vier mensen heb gesproken (die ik helemaal niet ken), die alle vier er bewust voor gekozen hebben om warmte en vriendelijkheid te verspreiden.
Om zich niks aan te trekken wat anderen vreemd of raar vinden en gewoon warm te zijn tegen iedereen.
Ik ben de afgelopen twee weken ook ontzettend veel mensen tegengekomen die niet alles meer in een keer geloven. Die rustig analyseren, relativeren en beseffen dat ze heel veel niet weten.
Ze gebruiken dat besef om los te laten. Je kunt niet alles weten, je kunt alleen maar je leven aangaan en zo goed mogelijk leven.

Dat zijn misschien kleine dingen in het eerste oogopslag.
Maar, deze mensen, wij, zijn wel de bouwstenen van onze maatschappij.
Als bouwstenen hebben wij samen heel veel invloed.
Dit zijn simpele, kleine, positieve signalen van verandering die aangeven dat er een tegenbeweging gaande is.
Er zijn heel veel mooie en lieve mensen bezig om de wereld wél een betere en fijnere plek te maken.
En misschien zijn we er nog niet, maar dit zijn wel signalen dat we er kunnen komen.

Soms is het echt zoeken naar deze signalen. Misschien zit je nog niet in de fijnste omgeving hiervoor of misschien wil je brein hierin niet meewerken.
Maar, dat je ernaar moet zoeken, wil niet zeggen dat die signalen er niet zijn.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.