De spirituele betekenis van de ooievaar: een nieuwe fase

Posted on
spirituele betekenis ooievaar

De spirituele betekenis van de ooievaar is verbonden met een nieuw begin, een nieuwe fase in je leven. Wanneer een ooievaar op een bijzondere manier op je pad komt, is dat dus een signaal dat je een nieuw hoofdstuk van je leven mag gaan creëren.

Deze spirituele of symbolische betekenis komt niet uit de lucht vallen.
Deze is verbonden met het verhaal dat ooievaren baby’s brengen.
Baby’s staan in dromen weer symbool voor het afronden van een oude fase, van een project. Ze staan symbool voor een fase waarin je mag voeden wat je tot nu toe bereikt en gecreëerd hebt. Dat laten groeien en verzorgen.
Het is dan ook niet vreemd om te zeggen dat het tegenkomen van een ooievaar verbonden is met de geboorte van de nieuwe jij.

De spirituele betekenis van de ooievaar

De spirituele betekenis van de ooievaar is hier dus sterk mee verbonden. Er is alleen een klein verschil tussen deze symbolische betekenissen.
Het gaat bij de ooievaar namelijk niet zozeer om het laten groeien van wat je al gecreëerd hebt.
Het gaat juist over een oud hoofdstuk afronden en een nieuw hoofdstuk starten. Een echt einde en een volledig nieuw begin. Er zit een ‘punt’ tussen deze twee fases.

Andere signalen van het universum

Hierdoor is het niet vreemd als een bijzondere ontmoeting met een ooievaar gepaard gaat met andere signalen van verandering.
Zo kan bijvoorbeeld het engelen getal 555 of 000 regelmatig op je pad komen.
Ook dromen over de dood horen hierbij. Als is het ook niet vreemd als je in deze fase droomt over zwangerschap of over baby’s.

Wat wil jij? Wie wil jij zijn?

Een ontmoeting met deze vogel kan je daarbij ook zien als een uitnodiging tot zelfreflectie.
Je kunt het ook zeker zien als een uitnodiging om na te denken over wat jij wilt.
Wie wil jij zijn? Wie wil jij worden? Welke nieuwe jij wordt er precies geboren?
Een nieuw hoofdstuk betekent nieuwe mogelijkheden. Er is ruimte ontstaan om jezelf opnieuw uit te vinden en nog meer te worden wie je werkelijk bent.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.