3 Symptomen van een spirituele transformatie

Posted on
spirituele transformatie

Als je eenmaal bezig bent met jezelf spiritueel te ontwikkelen, is het heel lastig om te stoppen. Sterker nog als je bewustzijn eenmaal is aangezet, zul je spiritueel blijven ontwikkelen. Eens in de zoveel tijd gaan je ontwikkeling en bewustwording door een grote verandering heen. Je ervaart eigenlijk een spirituele transformatie.  Je kunt zo’n transformatie vaak herkennen aan de onderstaande 3 symptomen.

1. Je hebt de griep

Of toch niet. Tijdens een spirituele transformatie hebben je lichaam en geest vaak net even te veel prikkels te verwerken. Dit uit zich in een soort van griep, terwijl je eigenlijk heel goed voelt dat het niet echt een griep van het griepvirus is. Je hebt gewoon last van vermoeidheid, soms zelfs uitputting. Je hebt last van je keel en neus. Je oren zijn gevoeliger en je ogen ook. Je hebt spierpijn op rare plekken, maar totaal geen koorts. Je kunt eigenlijk ook wel redelijk doorlopen, maar doet dit liever niet.

2. Je sensaties veranderen

Wat je voelt, zowel emotioneel als lichamelijk, lijken te veranderen. Dingen voelen anders aan. Van je stoel tot de grond onder je voeten. Ook je emoties lijken gewoon anders te voelen. Intenser en toch ook meer onder je eigen controle. Sommige dingen raken je ineens niet meer, terwijl andere dingen je ineens wel raken.
Je ziet ook gewoon anders, maar wat het precies is, dat kun je niet benoemen. De kleuren lijken net even iets anders, randen lijken scherper of wat je ziet lijkt niet meer op de wereld die we als reëel aannemen.

3. Je kijkt anders tegen de wereld aan

De vraag “waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren?” begint weer op te spelen en je lijkt toch even anders tegen dingen aan te kijken. Je kunt dingen verklaren die je eerst niet kon verklaren en je legt verbindingen tussen situaties die je eerst niet zag.

2 andere symptomen van een spirituele transformatie

Een paar andere symptomen van een spirituele transformatie zijn dat je herinneringen en pijnen van vroeger weer naar boven komen, alsof je ze weer even opnieuw moet verwerken. Alsof je ze toch een ander plekje in je hoofd moet geven.
Daarnaast kan het heel goed zijn dat je slaapritme verandert. Je hersenen zijn actiever en daardoor kun je ineens heel goed slapen of juist heel veel wakker liggen zonder reden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.