[Vrijdag Vragendag] Hoe kun je een emotionele burnout oplossen?

Posted on
emotionele burnout

emotionele burnoutGoedendag,

Mijn man heeft een Emotionele Burnout, door diverse trauma’s en ervaringen in zijn leven. Hij is daardoor emotioneel en geestelijk uitgeput. Hij heeft een grote muur om zich heen staan. Hij knuffelt niet, zoekt geen intimiteit op en denkt nooit aan seks………terwijl hij gewoon functioneert op zijn werk enz. Lichamelijk gaat ook alles goed. We hebben al allerlei therapieën geprobeerd, maar niks helpt. Emotion Code, EFT, MIR Methode……We worden zo langzamerhand wanhopig……..Hoe kunnen we zijn muurtje afbreken? Hij wordt er zelf  gek van en wil er zelf ook vanaf.

Scarlet’s Antwoord

Goedendag lieve Anoniem,

Allereerst mag hij weer leren te gaan uiten. Hij is letterlijk emotie moe en geblokkeerd. Al zou hij elke avond even een paar minuten nemen om te gaan schrijven en zich te uiten. Al komt er maar een zin uit. Dat zou heel erg helpen met zijn emotionele burnout.
Probeer het voor de rest niet te erg te forceren, dat is het vervelendste wat je kunt doen. Hij mag gehoor gaan geven aan wat hem dwars zit, want dat is nu continu zijn onbewuste gevecht die al alles vergt. Ik vermoed ook dat het juist zijn trauma’s zijn die hem in zijn intimiteit blokkeren en natuurlijk zijn vermoeidheid.

Daarnaast is het belangrijk om de focus hiervan af te gaan halen. Ga samen leuke dingen doen. Kijk een film, ga naar de bioscoop, ga uit eten of lekker wandelen en heb het hier niet over. Als je over niks anders kan praten, wees dan juist stil. Laat dan de energie zijn werk doen. Samen stil zijn en gewoon Zijn kan echt wonderen doen. Geniet samen op een rustige manier, dan komt het bij hem ook losser. Soms moet hij dit juist doen als hij moe is. Anders wordt zich afsluiten een gewoonte. Het belangrijkste is dat je geen, maar dan ook echt geen druk op hem legt, hoe lastig dat soms ook is, want jij hebt ook behoeftes. Het is een lastige balans die je in dit alles mag gaan vinden, maar als je hem vindt, merk je direct resultaat.
Als het dan weer beter gaat en hij er weer echt aan toe is, dan zou je aan de trauma’s kunnen werken door bijvoorbeeld hypnose, maar nu eerst even rust.
De eerste stap in zo’n proces is altijd verwerken, met daarnaast veel rust.
Stap twee is zichzelf worden en gevold tot de laatste stap wat weer genieten is.
close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.