4 spirituele en spannende films die je gezien moet hebben

Posted on
Spirituele films

Dat je ze gezien met hebben is misschien een beetje overdreven, maar de vier onderstaande films vind ik zelf heel leuk als je het over spannende spirituele films hebt.

PS. Er zitten horrorfilms tussen, dus als je daar niet tegen kan, kun je beter eerst lezen en dan pas de trailer kijken.

Solace

Deze film was kortgeleden nog in de bioscoop en zal in maart op dvd verkrijgbaar zijn. In Solace zien we de acteur Anthony Hopkins als helderziende man die een teruggetrokken leven leidt tot zijn hulp nodig is bij het oplossen van verschillende moorden.
Behalve dat het een spannend plot heeft, is het leuk en interessant om te zien hoe ze helderziendheid in beeld hebben gebracht. Anthony mag dan wel een man spelen die deze gave heel sterk heeft, sterker dan menig helderziende, toch laten ze de gave zien zoals hij kan werken.

Constantine

Constantine, gespeeld door Keanu Reeves, is een man die de engelen en demonen ziet die vechten voor het goed of voor het kwaad. Het is een interessante filosofie die je aan het denken zet. Wat is goed en wat is kwaad?
Tijdens deze film beschermd Constantine een vrouw die de dood van haar zus onderzoekt, omdat ze niet geloofd dat haar zus zelfmoord heeft gepleegd. Wat is er werkelijk gebeurt?

The Adjustment Bureau

Een vrouw en een man vallen voor elkaar, maar wat als het niet het plan van God is dat ze bij elkaar zijn? In deze spirituele film gaat het om de vraag: kun je het lot veranderen? Kun je het plan veranderen?
Wat ben je bereid om op te offeren voor degene van wie je houdt? Wat ben je bereid je partner op te laten geven?

Legion

Van alle spirituele films in dit rijtje, is dit degene die een echte horrorfilm is. Alhoewel Constantine ook een horrorfilm te noemen is.
In deze film heeft God zijn hoop in de mensheid opgegeven en stuurt zijn engelen om de mensheid te vernietigen. Het moet al helemaal voorkomen worden dat de nieuwe Jezus geboren wordt. Een van de engelen luistert niet naar God en komt naar de aarde om het ongeboren kind te beschermen. Hij geloofd erin dat God weer bijdraait en dat hij zijn leider geeft wat hij nodig heeft in plaats van te geven wat hij wil. Heeft de Engel gelijk en zal het hem lukken?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.