20 tekenen dat je geesten in huis hebt

geplaatst op
tekenen dat je geesten in huis hebt

Hoe kun je herkennen dat je geesten in huis hebt? Met deze tekenen dat je geesten in huis hebt, kun je beter vaststellen of jij gezelschap hebt van (ongewenste) entiteiten.
We gaan er dan ook bij, dit lijstje met de eerste 15 punten, vanuit dat je te maken hebt met geesten met goede bedoelingen. Aan het einde sluiten we daarom af met 5 kenmerken die wijzen op minder positieve entiteiten.

Sta er wel bij stil dat er bijna nooit spraken is van geesten met echte kwade bedoelingen.
Meestal heb je te maken met of overleden geliefde of geesten die je gewoon mogen.
Soms is het iemand die iets van je te leren heeft en daarom bij je is, deze voelen vaak al iets minder prettig aan.

20 Tekenen dat je geesten in huis hebt

 1. Je hebt het gevoel dat je niet alleen bent
 2. In sommige delen van je huis is het kouder dan in anderen
 3. Op sommige plekken hangt een zware drukkende sfeer
 4. op sommige plekken wordt je onrustig en misschien zelfs bang
 5. Je aandacht wordt (onbewust) de hele tijd naar een bepaalde hoek of plek getrokken
 6. Je moet telkens denken aan een overleden persoon of aan iemand die je niet kent, zonder dat daar een aanleiding toe is.
 7. Je hebt uit het niets kippenvel
 8. Je voelt tintelen of een koude wind
 9. Je bent soms spullen kwijt of ze liggen niet meer op de plek waarvan je dacht dat je ze had neergelegd
 10. Er hangen vreemde geuren in huis (lekker of niet lekker) die er niet eerder waren
 11. Je hoort vreemde geluiden
 12. Lampen of apparatuur gaan op zichzelf aan en uit.
 13. Je slaapt wat onrustig
 14. Dieren reageren raar, alsof ze gefocust zijn op iets
 15. Bepaalde plekken lijken lichter dan kan of hebben juist onlogische schaduwen

5 kenmerken van negatieve geesten

 1. Je hebt een heftig angstig of paniekerig gevoel zonder reden
 2. Je hebt last van ideeën of beelden van vervelende gebeurtenissen
 3. Er hangt een beklemmende energie, alsof je tegen een muur aanloopt
 4. Je wilt continu achterom kijken, alsof je net een spannende film hebt gekeken
 5. Je voelt je depressief en somber in huis, maar dat is voorbij zodra je naar buiten stapt

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

44 Reacties

 1. Tjitske says:

  Maar hoe krijg je dat weg., mijn oudste dochter heeft er veel last van. We hebben al eens iemand gehad die een paar entiteiten heeft weggehaald. Maar ze blijft andere voelen of zien. Of wat kan ze er zelf tegen doen.?

  1. Scarlet says:

   Het allerbelangrijkste is dat je dochter gaat beseffen dat ze zelf sterker is dan welke entiteit dan ook. Hoe krachtiger en sterker zij wordt, hoe meer ruimte ze gaat krijgen.
   Geesten en entiteiten zijn ook niet perse slecht, ze kennen onze grenzen alleen niet. Dat is dus het allerbelangrijkste, dat je duidelijk gaat maken wat je wel en niet wilt.
   Je laat een gewoon mens toch ook niet zomaar in je huis komen en op je bank zitten, dan zeg je ook: ‘ik vind dit niet oké, wil je weggaan’ en als ze niet luisteren, dan zeg je het meer eisend en duidelijk.
   Geesten hebben geen slechte intentie, maar kunnen wel vervelend zijn. Dat moet je gaan communiceren. Dat is de werkelijke truc.

  2. Jolanda says:

   Kijk eens op de site van Juno Burger. erg goede resultaten mee gehad! succes…

 2. Henk Sens says:

  De volgende kenmerken zijn van toepassing. No.1- Ik heb het gevoel dat ik in de gaten gehouden wordt. (altijd na zonsondergang) No.5- Als het donker is, wordt mijn aandacht richting het raam van de achterdeur getrokken. N0.7- Rillingen over mijn rug, van boven naar onderen. No11.- Geluiden die ik gehoord heb, het bewegen van de klink van de achterdeur. Gestommel bij de achterdeur. “Kloppende geluiden op de achterdeur” Telkens als ik ga kijken is er niets te zien. Maar zodra als ik weer wegloop van de achterdeur voel ik dat ik direct weer in de gaten gehouden wordt. N0.12- In de kamer gaat het deurtje van de klok regelmatig open, zelf meerdere malen gezien. De lamp op de kleine slaapkamer gaat flikkeren, uit en weer aan. Heb de lamp, de bedrading en de schakelaar meerdere malen gecontroleerd. Geen afwijkingen kunnen constateren. Ik moet wel vermelden dat ik er geen problemen mee heb dat dit deze dingen gebeuren.

 3. Bas says:

  Ik heb jaren geleden iets heel vreemds meegemaakt. tijdens een wandeling door de voorstraat in Dordrecht. Het was al heel laat en ik was met mijn neef uit geweest, we liepen door de voorstraat en ik wilde mijn neef nog even het huis laten zien waar mijn ouders als jong stel hadden gewoond. Wij liepen alleen door de voorstraat tot we ineens een oude vrouw zagen staan. Ik dacht wat doet dat oude mensje nog zo laat op straat! Dit op zich was al vreemd. We stonden stil en keken naar de vrouw. Ik zal beschrijven hoe ze er uit zag..ze was gekleed in zwart bont en ook een zwarte bont muts, ze stond wat gebogen en leunde op een stok onder haar muts kwan grijs gekruld haar. Nu komt het. Ze wenkte met haar vinger dat ik moest komen. In mijn naieviteit en werkelijk dacht dit mensje is de weg vast kwijt, dus ik liep naar haar toe. toen ik bij haar was begon ze iets te brabbelen (zeer onduidelijk) en ik zei , mevrouw wat zegt U, weer begon ze iets te zeggen en ik kon het echt niet verstaan! Toen ging ik met mijn oor wat dichter naar haar mond en ze begon te praten, het leek of ze achterstevoren praatte en er zat een latijnse klank in haar stem . heel eng. Ik keek haar aan en zei mevrouw sorry maar ik verstaat u niet, en liep terug naar mijn neef die nog op afstand stond en hij zei kom Bas we gaan. ik liep weg van de oude vrouw en zei nogmaals sorry en ik liep terug naar mijn neef. terwijl mijn neef en ik terug liepen naar onze auto keek ik nog even om . en die oude vrouw was plotsklaps verdwenen .. Ik vergeet deze avond nooit . het drong de dag daarna pas tot me door dat dit niet normaal is geweest. Wat kan dit geweest zijn .. Help mij want daarna heb ik best veel tegenslag gehad in het leven!! Kan zij iets over mij uitgesproken hebben??

  1. DE poorter Evy says:

   Beste Bas,ik heb over3jaar ook iets mee gemaakt! In de nacht moest ik een plasje doen, ik eet me recht en er stond een man helemaal in het wit naar mij te kijken, draaide zich om en liep langs mijn man en gewoon naar de deur! Ik was zo bang. De dagen er voor keek mijn kat altijd naar de hoek naast mijn bed en maakte zo raren geluiden dan pas wist ik waarom ,die man was er al aanwezig dagen er voor! Als ik het aan mijn man had vertelde geloofde hij het niet! Maar ik wist het heel zeker.nu begin ik weeral vreemde schaduwen te zien,ben opgelucht dat je je het ook hebt mee gemaakt dat ik niet alleen bij grtjes Evy

 4. sammy says:

  ik heb hier ook erg last van maar wat je het beste kan doen proberen ze te negeren ze komen wel maar ze zijn minder actief het klinkt raar maar het werkt vaak wel

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad ook helemaal waar!

 5. Ries says:

  nou spirits zijn altijd om ons heen, je kan daar niets aan doen, ook niet weg sturen, het zijn energieën die opgaan in de energie om ons heen ook wel de bron genoemd, de entiteiten, de spirits zijn er om ons te helpen, dus als jij denkt dat je last ervan hebt dan mag je naar jezelf kijken waar sta ik op dit moment, wat kan ik veranderen wat daar ligt de boodschap, maar doordat wij in angst leven hebben we er last van, kijk naar jezelf , luister weer eerlijk naar jezelf, ga opzoek naar antwoorden, het zit altijd in jezelf, dit geld ook voor kinderen, maar kinderen geven ook aan wat voor de ouders bestemd is en dan voor zichzelf. kinderen staan nog heel veel open naar de spiriits

 6. elisabeth says:

  ik ruik op bepaalde momenten net of er iemand zit te roken en in de huiskamer heb ik soms een plek waar ik hevig ga transpireren het is geen angstig gevoel en wat ik ook heb en dat vind ik heel vervelend van mezelf als ik iemand voor het eerst zie dan vind ik die persoon leuk of ik heb gelijk een hekel aan je een tussenweg is er niet mijn familie kijkt me dan aan of ik ze niet op een rijtje heb dus ik zeg er mar niks meer over,ik vraag mij af of ze misschien gelijk hebben.

  m.v.g. elisabeth

  1. Jolanda van Heteren Smit says:

   Dat heb ik namelijk ook,op het eerste gezicht zie en voel ik,of ik die persoon aardig vindt of niet en dat vindt mijn man raar,zo zwart/wit noemt hij het.
   Heel zelden kan ik het bijstellen,maar achteraf komt het toch weer bij het beginpunt,dat ik die persoon toch niet mag.
   Wat is dat nou?is het terecht of niet?
   Ik zie entiteiten zelfs voor Mn deur,kan dat of is dat suggestie

   1. Scarlet says:

    De kans is groot dat het een groot stuk intuïtie is. 🙂

  2. Scarlet says:

   Hey lieve Elisabeth,

   Je bent helemaal niet gek, maar volgens mij ben jij heel hooggevoelig.

 7. Kathy Mamadóttir says:

  De laatste week hebben zich twee gebeurtenissen afgespeeld in mijn huis..

  Mijn verjaardagskalender die ik op juli had gezet, stond ineens weer op mei. Het lijkt mij dat dit niet vanzelf is gebeurd, want wanneer een maand voorbij is, sla ik de bladzijde van die maand om en klem het dan achter het spijkertje..

  Afgelopen nacht werd ik wakker van een geluid dat ik niet kon thuisbrengen..

  Toen ik uit bed stapte om te kijken waar het geluid vandaan kwam, voelde ik de warmte van de radiator in de hal.

  Het geluid bleek van mijn ketel te komen, want de thermostaat stond op 30 graden.. Dit vind ik heel bizar.. Ik weet toch zeker dat ik de thermostaat niet heb aangedaan en zelfs tijdens de wintermaanden staat ie nooit op 30. De rest van de nacht heb ik wakker gelegen..

  Mijn angst is dat vandaag of morgen de gaskraan ineens aanstaat..

  1. Scarlet says:

   Dat zijn inderdaad hele rare dingen. Logisch dat je dat eng vindt, maar tot nu toe zijn het niet echt schadelijke dingen, meer plagerijtjes. Dat is een goed teken. Misschien kan er iemand bij je komen kijken?

 8. VAN DER SNICKT says:

  ik heb zelf met heel rare dingen te maken gehad. Deuren die open en toe gingen, lichten gingen aan en uit. Dingen werden verlegt. Ik hoorde soms echt praten en verstond het ook. Ons hele gezin had ermee te maken. Kranen die begonnen te lopen, gemaakt werden en de dag erna weer kapot waren. Een spiegel die beneden viel terwijl die heel stevig aan een haak hing, alles was kapot, zelfs de omlijsting van de spiegel, maar niet het spiegelglas zelf. De spiegel hing schuin aan de muur, dus bovenaan iets naar voor, maar toch is hij op zijn rug gevallen. Niemand begrijpt dit. Uiteindelijk is ons huis gewijd en hebben we als raad gekregen om witte kaarsen te branden en te zeggen dat wie er zich ook bevind zich naar het licht moet begeven. Tot nu is alles rustig sedert een paar jaar, maar dit heeft maanden geduurd, zowel s’nachts als overdag, zowel als wij vrij waren of aan het werken thuis.

 9. Ineke says:

  Hallo ik heb al jarenlang entiteiten in m’n huis en m’n huis is al meerdere keren gereinigd..maar enkele entiteiten weigeren weg te gaan . Ik vind dat niet erg omdat ik al blij ben dat t nu stuk rustiger is. Eerst zaten ze elkaar in de weg heb ik t idee omdat ze allemaal aandacht wilden. En ook heel veel verschillende sferen in huis waar ik helemaal gek van werd en heel erg hoofdpijn en raakte ik ineen depressie…Een entiteit is van m’n overleden vriend en dat vind ik juist fijne gedachte ..hij komt iedere nacht vlak naast me en voel een koude bries over m’n mond gaan..ik ga d’r van uit ..en t voelt alsof hij me kust. En heb dan duidelijk een soort nevel naast me En dan verdwijnt ie weer … elke nacht zelfde tijd ..

 10. Hannelore says:

  Hallo
  Bij mij in huis gebeuren dingen die niet te verklaren zijn.
  In 2001 heb ik mijn woning betrokken een rijtjeswoning.
  Al vanaf het begin heb ik hier het gevoel ik ben niet alleen.
  Vooral op mijn zolder heb ik het gevoel van ik ben niet alleen.
  Daar begon het ook met speelgoed van mijn jongste zoontje wat spontaan midden in de nacht afging.tot 3 x toe.
  Een speelgoed beer die naar ons toe gegooid werd op de trap terwijl ik met mijn zoontje naar boven liep.
  Een doos lege doos die een geluid gaf alsof er iemand met nagels erover heen ging.
  Bonzen op de ramen terwijl er niemand was.
  Mijn zoontje die weggeduwd werd uit mijn slaapkamer terwijl ik de bed aan het verschonen was.
  Een zwarte schaduw uit de slaapkamer van mijn zoontje smorgens.
  Een bollamp die spontaan naar beneden valt in de badkamer.
  De koud en daarna de warmwater kraan die zomaar dicht gedraaid worden terwijl ik mijn haar aan het wassen was zodat ik eerst gloeiend heet water op mijn hoofd kreeg en daarna ijskoud water.
  Tandpastatube die in de wasbak valt terwijl mijn vriend zich aan het afdrogen was.
  Voetstappen in mijn slaapkamer terwijl ik er alleen lig te slapen.
  Deur die later openstaat terwijl het dicht zat.
  Het gevoel hebben dat er savonds iemand achter je aanloopt op de trap als je naar bed gaat.
  Mijn 3 katten die alle drie naar boven staan te kijken bij de trap terwijl er niemand boven is.
  Elke nacht om dezelfde tijd om en bij 3 uur wakker worden half zittend. Etc. etc.
  Ik voel me zeer onbehagelijk ik in de badkamer, zolder en bovenverdieping.
  Ik heb hier geen verklaring voor al deze gebeurtenissen.
  Maar soms is het behoorlijk angstig.

  1. Scarlet says:

   Duidelijker kun je het helaas niet hebben lieve Hannelore. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit behoorlijk beangstigend kan zijn.

 11. Amanda says:

  Sinds enige weken gebeuren er rare dingen in mijn huis.
  Mijn aandacht werd getrokken door een geluid van ritselend papier.
  Ik zag op mijn bank in de woonkamer zomaar ineens een pagina van een magazine langzaam omhoog komen en omslaan naar de andere kant.
  Zojuist stond ik in mijn badkamer en zag ik de hendel van de kraan van mijn wastafel omhoog gaan en begon het water heel hard te lopen.
  Ik ben van behoorlijk van slag!
  Wat betekent dit en wat moet ik doen?

  1. Scarlet says:

   Ik denk dat je iemand op bezoek hebt. 🙂
   Hoeft niet per se negatief te zijn, maar het wel handig om iemand te raadplegen die hierop in kan voelen.

 12. secretriver87 says:

  De vervelende geesten komen soms bij mij thuis en ze maken veel lawaai en ik voel een “zware” energie. Ik heb wel contact met mijn overleden oma en ik vraag haar of zij de geesten weg kan jagen. En het helpt altijd!
  Een keer voelde ik dat een geest door me heen ging, het voelde heel koud en alsof iemand tegen mijn organen duwt.. heel vervelend (en ik ben niet bang voor de geesten!). Toen vroeg ik mijn oma om de hulp en hij was weg. Misschien helpt het ook andere mensen hier – gewoon iemand om de hulp vragen die op jou past.
  Maar soms komen er ook leuke geesten en ik voel een positieve energie naast mij. Een keer was er iemand bij toen ik aan het koken was, dus ik heb gevraagd of we samen kunnen koken 🙂

 13. Zegiklieverniet says:

  Ik heb ook nare dingen mee gemaakt. Het begon toen ik 7 was. Het was sinterklaas en het was 4 uur in de ochtend. Ik wou kijken of er cadeautjes lagen. En die waren er. Dus Rende ik weer naar boven maar in die tussen tijd gebeurde er iets engs. Ik rende de bocht om en zag een geest het was een klein mannetje. Hij verstopte zich achter de stoel in het kantoor. Ik rende zo 2 meter veder en kreeg een angst verlamming. Voor een half uur. Ik dacht laat ik heel snel naar boven gaan en bij me ouders in bed gaan. Later kwam er ook een vrouw bij mij in de hoek van me kamer in de stoel zitten. Ik heb het idee dat het mijn moeders oma is. Nu ben ik een jongen van 14 jaar en zit in het 2de leer jaar van de middelbare school. En heb gisteravond weer iets engs mee gemaakt. Ik had een nachtmerrie over een bepaald woord ik moest de betekenis weten om de geesten weg te jagen. En ik tikte de m in bij me droom. En zag het woord staan ik was van plan om het te zeggen maar werd uit me droom gehaald. En hoorde geklop tegen de muur ik zag een geest in de overloop op de trap staan. Ik probeerde me moeder te roepen maar er kwam geen geluid uit me mond. Naar 5 minuten pas kon ik weer praten. En ik heb de hele tijd een raar gevoel in me kamer. Ik voel dingen. Is een keer werd er op me gedrukt tot dat ik geen lucht meer kreeg. En er word de hele tijd wind door me heen geblazen. Er is zeker wat bij mij aan de hand ik ben toch niet gek aan het worden toch?

  1. Scarlet says:

   Als ik je verhaal zo hoor, zou ik wel iemand gaan raadplegen die je hiermee kan helpen.

 14. Elly says:

  Ik voel heb wel eens intens koude rillingen en dat duurt wel wel een ruim een kwartier. Tot een half uur. Wat voelt dat onaangenaam. Soms hoor ik dan achteraf dat er iets ergs is gebeurd.
  Wanneer ik naar bed ga zet ik mijn telefoons altijd zacht en op stil profiel en als ik opsta dan zet ik die op buiten profiel. Soms staat hij al op buitenprofiel als ik uit me bed kom. Dan denk ik weer” vreemd , ik had
  Hem toch op stil profiel gezet. ” en als ik iets lees dan ruik ik vaak een bepaalde geur naast me en voel ik weer dat er iemand meeleest terwijl ik alleen in huis ben. En wanneer ik nog in bed wat leest voor slapen, dan komt die geur heel indringend in mijn neusgaten en soms moet ik van niezen. Jaren geleden fietste ik mijn straat in en voor me uit liepen 2 dames samen . Ik kreeg ineens een beeld voor me van hun gezichten en het kwam me bekend voor. En ondertussen haalde ik hun in, en zag dat 1 dame op de markt bij ons staat en die ander moest haar tante zijn. Die heb ik nooit meer gezien. Die andere vrouw wel. Ik heb wel eens mijn huis laten reinigen en zelf ook gedaan. Ik heb wel eens gehoord dat ons huis op een begraafplaats staat. Heel kang geleden . Daar merk je niets meer van. Behalve de plaaggeesten. Daar is natuurlijk wel veel overheengebouwd. Ik weet niet of dat waar is. Ik heb verder geen last van. Zelf ben ik wel veel gevoeliger geworden voor veel dingen. Wat ik niet erg vind. Het is wel bijzonder allemaal. Zelf heb ik dat de laatste tijd dat ik iemand bij de 1ste keer ontmoet ., ik mag hem of ik mag hem niet’ zeker niet met negatieve uitstraling . Dat had ik nooit. Dat voelt niet lekker. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 15. Johnny essers says:

  Wij hebben sterk het vermoeden dat wij een of meerdere geesten in huis hebben , wij horen iedere avond als we in bed liggen 2 tot 3x een geluid uit een van de slaapkamers komen.de jongste dochter heeft lang geleden geesten opgeroepen en ik weet niet of er wat is blijven (logeren).wij zoeken iemand die ons daarmee kan helpen ,wij wonen in Bocholtz in Limburg.als er iemand in de buurt zou zijn heel graag mvg johnny

  1. Scarlet says:

   Hey Johnny,

   Voor zover ik kan voelen, voelt dit niet heel negatief aan. Ik wil je aanraden om voor je naar bed gaat ‘iedereen’ naar buiten te sturen. Vaak is dat al genoeg.

 16. Mariam says:

  Beste Scarlet,

  Als het goed is heb ik alle 5 negatieve kenmerken..

  Ik heb ze meestal als ik in bed lig, het komt uit de hoek dichtbij de kast. Ik heb geen idee wat ik hier tegen kan doen.

  Een paar maanden terug werd ik ook paar keer aan me arm getrokken (zo voelde het) en werd dan uit mijn bijna slaap moment gehaald. Het gebeurt ook als ik niet slaap maar ook niet wakker ben, er tussen in ongeveer. Vroeger had ik ook dat slaapverlamming gebeuren. Nu voelt het alsof het terug komt maar dan erger, en wanneer ik kan bewegen, weg kan gaan, mijn ouders wakker maken etc.

  Ik hoop dat jij mij kan helpen, ik heb echt het gevoel dat het niet goed is. Ook ben ik gevoelig voor dat, al van kleins af aan.

  1. Scarlet says:

   Hey Mariam,

   Voor we allemaal hulpmiddelen in gaan zetten, kun je eerst eens proberen om ’s avonds iedereen weg te sturen. Gewoon voor je naar bed gaat hardop zeggen dat ze weg moeten en wat je grenzen zijn. 🙂

  2. Super Gevoelig says:

   Bij mij staan ze ’s avonds voor het slapen gaan ook naast mijn bed. Ik zeg tegen dat ze weg moeten gaan omdat ik mijn slaap nodig heb. Mijn zoon doet hetzelfde. Als je het ze zegt zo dan gaan ze gewoon. Volgens mij hebben ze niet echt slechte bedoelingen, maar hebben ze alleen op dat moment niet door dat ik mijn slaap nodig heb en doodmoe ben. En de reden dat ze op dat moment komen is omdat ik op het moment dat ik bijna inslaap mijn bescherming die ik overdag gebruik automatisch loslaat en dus ineens open sta. Overdag zijn ze vaak ook al bij me maar dan sluit ik me er bewust voor af. Als ik overdag iets wil voelen zet ik me er bewust voor open en dan is het alsof ze ook ineens met zijn allen tegelijk willen. Dan zeg ik ook heel bewust dat ze rustig aan moeten doen en een voor een. Mijn zoon pakt het op dezelfde manier aan. Omze ervaring is dat je met communiceren al een heel eind komt.

 17. Deborah says:

  Ik heb ooit iets engs meegemaakt of zelfs meerdere dingen.

  Ik sliep in mijn kamer en had op mijn nachtkastje een touchlamp staan. Ik was zo half aant slapen maar niet helemaal, ik was aant denken. Ineens uit het niets hoorde ik een harde knal en was die lamp naar de andere kant van de kamer gevlogen. De lamp was kapot en er hing een heel rare geur. Het was niet van de lamp zelf, het stonk echt naar iets dat aan het rotten was..

  De andere keer was ik en mijn moeder alleen thuis. Ik bleef wakker omdat ik een raar gevoel had. Presies alsof iemand me in de gaten hield vanuit een hoek in de kamer. Ik had schrik en ging naar beneden in de keuken zitten. Ik wist zeker dat ik alle lichten had uitgedaan. Ik rookte een sigaret toen ik ineens iemand hoorde sloffen boven. Heel raar want mama sliep. Ik ging kijken en ineens waren alle lichten aan. Ik maakte mama wakker en ze sliep zo vast dat ze boos was dat ik haar wakker maakte.

  Een andere keer was dat midden in de nacht de piano geluid maakte

  Ik heb ook op sommige plekken, huizen, of gebouwen ergens dat ik daar presies niet welkom ben. Dat er iets kwaad is dat mij niet binnen wil laten. Ik krijg het dan heel benouwd en heb schrik dan dus dan blijf ik er ook uit de buurd.

  De laatste keer was ook de ergste keer. Ik was langs mijn vriend aan het slapen toen ineens ik wakker schrok en een grote man met een hoed voor mijn bed zag lopen heel de tijd op en neer. ( dit was nog in mijn oude huis ). Ik was aan het schreeuwen, mijn vriend had me gekalmeerd en het was weg.

  Ik woon nu met mijn vriend in een appartement en heb niets meer meegemaakt.. soms heb ik wel schrik dat het terug komt…

 18. yrsa says:

  ik hen het gevoel dat ik elke avond in de gaten wordt gehouden door iet….en ik zie ook telkens schaduwen maar ik heb het alleen maar in mijn slaap kamer……ik heb mijn ouders ook niks verteld omdat ik bamg ben dat ze me niet zouden geloven….ik weet namelijk zelf ook niet wat ik moet geloven….is er iemand die me kan helpen of iemand die me dit uit kan leggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Yrsa,

   Wanneer gebeurt dit precies?
   Volgens mij heb je gewoon een entiteit die bij je is, maar dat hoeft helemaal niet erg of slecht te zijn.

 19. Sabrina says:

  Mijn vader is 5 maanden geleden op 63 jarige leeftijd overleden aan longkanker wij hadden een hele hechte band samen en heb hem samen met mijn moeder verzorgt en is bij mijn moeder thuis overleden.
  Sinds het overlijden van mijn vader horen wij hele vreemde geluiden in huis die wij niet kunnen verklaren mijn vader heeft altijd gezegt dat hij bij ons zou blijven zou het mijn vader kunnen zijn die nog thuis is?

  1. Scarlet says:

   Dat zou heel goed kunnen lieve Sabrina. 🙂

 20. Cathy Moon says:

  Beste Scarlet
  Ik heb sinds ongeveer 2007 in mijn huis last van dat de koude kraan in de keuken vanzelf ging lopen ..eerst druppelen en steeds harder..meestal na etenstijd !soms gebeurt het maanden niet en dan opeens vaak en dan hele tijd niet zitgeen patroon in wat ik weet gisteren ook weer .om iets voor half 9 savonds en 3min later ging mn deurbel …niemand te zien ook niet bij mijn buren. In t verleden ook soms onverklaarbare geluiden ..hele harde knal vlakbij me niks te zien..spullen die kwijt waren geraakt…rookpluim in mn slaapkamer op ongeveer 170 cm hoogte …zon 20 cm lang omhoog enge dromen kun je me verklaren? Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Cathy,

   Dat klinkt inderdaad alsof je een ziel op bezoek hebt, maar niet eentje die kwaad wil doen. 🙂
   Grenzen aangeven is hierbij heel belangrijk. 🙂

 21. Jo says:

  Hallo,

  ik heb sinds een aantal dagen een onrustig gevoel en een soort beklemmend gevoel op de borst. Ook heb ik al een langere tijd het idee dat er iemand naar mij kijkt (na het kijken van enge films). Ik ben zelf HSP maar nog nooit iets waargenomen of gezien… Ik heb wel gezegd voor het slapen gaan willen jullie weggaan dit is mijn plek, ga naar het licht.
  Maak ik mijzelf gewoon gek of wat moet ik doen?

  1. Scarlet says:

   Hey Jo,

   De kans is groot dat er wel iets bij je is, maar het hoeft niet slecht te zijn. Je angst is namelijk ook groot. Het wegsturen herhalen is sowieso goed en anders is het verstandig om iemand te zoeken die langs kan komen om ernaar te kijken.

 22. Rick says:

  Ik heb voor een jaar of 7 geleden iets mee gemaakt en nooit meer vergeten. Lag in me bed weg te dommelen, tot ik hoorde dat iemand op me bureau stoel ging zitten (herkende het geluid meteen). Maar geen kamerdeur gehoord en gezien, op een bureau stoel na die iets draaide. Dus verder niks mee gedaan en dus weer willen slapen met de rug naar me kamer toe tot ik me ketting over me hals voelde glijden. Die maar meteen af gedaan en toen maar gaan slapen.

 23. Nathalie says:

  Bijna een maand geleden is mijn schoonmoeder overleden. Dmv een bepaalde kaartlegging had ik de periode van overlijden voorspeld. Mijn uurwerk viel tevens 2 dagen na mekaar stil op een bepaald tijdstip. Zij is effectief op dat tijdstip overleden. De dagen na haar overlijden kwam er regelmatig dezelfde vlinder op mijn hand zitten terwijl hier normaal gezien geen vlinders zijn. Een paar dagen later hoorde ik regelmatig een krassend geluid op 1 van de keukenkasten. Ditzelfde geluid beweren de kinderen nu regelmatig te horen in hun kamer op de kleerkast als ze gaan slapen. Deze avond zijn we, na een paar dagen aan de kust te hebben gelogeerd, terug thuis. Mijn oudste dochter van 12 lag net in bed toen ze me vol angst en wenend toeschreeuwde naar boven te komen want ze was bang voor oma. Na alles gecheckt te hebben zag ik plots een rond fel licht net boven mijn dochter haar hoofd…was geen weerkaatsing want heb achteraf alles uitgetest en geen licht meer gezien. Mijn jongste dochter zei dat iemand over haar haren had gestreeld…resultaat ze slapen nu allebei in onze kamer. De situatie wordt onhoudbaar op deze manier. Nieuwsgierig en heel bang tegelijk. Heeft iemand hier raad voor, hoe moeten we hiermee omgaan?

  1. Bobbi says:

   Hi ik ben zelf 12 jaar oud deze situatie nu ook sliep altijd op de kamer van mijn ouder maar sinds een paar maanden nu niet meer, wat bij mij heel erg hielp was om één keer per maand met salie rond het huist te gaan en hadden mijn ouders een mevrouw uitgenodigd om de nare intenteiten weg te halen dat hielp ook heel erg nog één andere tip is om duidelijk te zeggen dat je wilt dat het weg gaat dit waren mijn tips hopelijk hebben jullie er wat aan maar probeer er vooral niet bang voor te zijn ik denk dat het wel goed komt probeer het maar meer te zien als een soort bescherm engel hopelijk is deze situatie snel beter bij jullie…

 24. Schelfhout Kenneth says:

  Beste,

  Heb even het lijstje gekopieerd en voor men eigen opgesomt wat ik wel ervaar om zo te zegge, wat zou ik hieruit kunnen concluderen?
  Plus ik sta smorgens altijd vermoeider op als dat ik savonds ga slapen.
  En ook ik heb altijd ongelooflijk veel pech als het kan misgaan gaat het bij mij mis.
  Heb je soms raad voor mij.

  1. Je aandacht wordt (onbewust) de hele tijd naar een bepaalde hoek of plek getrokken

  2. Je hebt uit het niets kippenvel
  3. Je voelt tintelen of een koude wind
  4. Je bent soms spullen kwijt of ze liggen niet meer op de plek waarvan je dacht dat je ze had neergelegd
  5. Je hoort vreemde geluiden
  6. Je slaapt wat onrustig

  Mvg Kenneth

 25. Bobbi says:

  Hi ik ben zelf 12 jaar oud, ik heb zelf al een aantal keer een jongetje gezien waarvan ik niet precies weet wie het is ik zal hem even omschrijven: hij heeft een beetje bruin haar/donker blond in een Kuifje en draagt altijd een blauwe trui,ook heeft hij altijd een spijkerbroek aan en hij heeft gestreepte sokken die hij altijd draagt met de kleuren donker blauw wit groen en rood altijd als ik hem zie schrik eerst even maar daarna is het ook altijd weer fijn ofzo. hij komt meestal voordat er iemand overleden is en meestal daarna krijg ik altijd te horen wie het is, en anders dan zie ik hem gewoon hij is er eigenlijk nooit langer dan 15 sec. Maar ik zou heel graag willen weten wie het is ook heb dat vaak nog stukjes uit de toekomst de zien krijg. ik word er soms helemaal gek van, ik weet niet precies waarom ik dit heb maar ik zou ermee moeten leven sorry voor deze lange tekst maar misschien hebben jullie nog wat tips voor mij..

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond