Je mag van jezelf houden. Besef het maar

Posted on
van jezelf houden

van jezelf houdenJe mag van jezelf houden. Herken je dat? Dat je jezelf de ene dag super goed voelt en de andere dag wel door de grond heen kan zakken? Dat je dagen lang gelukkig bent en vervolgens weer dagenlang een rot gevoel hebt. Je gaat op en neer, heen en weer en nog een keer.

Je kunt van alles doen om weer je rust te vinden. Een van de belangrijkste dingen hiervoor is toch wel dat je naar binnen keert en je onverwerkte emoties opspoort. Emoties kennen namelijk geen echte tijd. Iets van 20 jaar geleden kan nog steeds zo voelen alsof het nu gebeurt is.
Als je die emoties opgezocht hebt kun je ze gaan verwerken. Vaak houd dat in dat je eerlijk gaat zijn naar jezelf en je emoties laat gaan. Dat je stopt met vechten en ze gewoon gaat uiten. Soms zul je daarvoor moeten huilen, soms moeten schreeuwen en soms is het nodig dat je uit gaat spreken wat je al die jaren al dwars zit.
Maar zelfs als je dit gedaan hebt, zul je merken dat je achtbaan nog steeds niet helemaal voorbij is. Er is namelijk iets nog belangrijker dan je emoties verwerken. (raar hè?)

Ga van jezelf houden en je vindt stabiliteit

Het geheime ingrediënt is namelijk van jezelf houden. Liefde voor jezelf.

Door te stoppen met te luisteren naar het kritische stemmetje in je hoofd als het zeurt, maar wel te luisteren als het nuttig advies geeft, door te stoppen met negatief denken over jezelf en jezelf een halt toe te roepen als je jezelf naar beneden haalt, door jezelf je fouten te vergeven en door jezelf liefde vol te benaderen en complimentjes te gaan geven zet je jezelf op de weg naar het houden van jezelf.

Het zal misschien niet in een dag gaan, misschien niet in een week, maar als je mild blijft naar jezelf, zacht blijft en je jezelf langzaam van binnen opnieuw opvoedt, ga je jezelf steeds meer accepteren en uiteindelijk van jezelf houden.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.