Heb geduld met oefenen. Het kost tijd om iets te leren

Posted on
heb geduld met oefenen

heb geduld met oefenenHeb geduld met oefenen. Een van mijn persoonlijke zwakke punten is het geduld hebben om mezelf iets aan te leren. Ik heb altijd het gevoel dat ik iets gelijk wil kunnen en ik weet dat heel veel mensen dit net als mij ook hebben. De vraag die ik er wel altijd bij stel is: “waarom wil je dit direct kunnen?” Heb je het geduld niet omdat je het zo graag wilt kunnen, net als ik, of schaam je jezelf ervoor dat je dit niet direct kunt.

Daar zit namelijk een groot verschil in. Als je iets namelijk graag wilt kunnen is het uiteindelijk ook niet zo heel erg om veel te oefenen, want je passie brand erachter. Als je je schaamt omdat je iets nog niet kunt, komt er weerstand in het spel en wordt het steeds zwaarder.

Heb geduld met oefenen, omdat het logisch is dat je iets niet in een keer kunt

Je kunt niet alles in een keer helemaal perfect doen. Je hebt moeten oefenen met praten. Je hebt moeten oefenen met leren fietsen, sterker nog, daar had je eerst zijwieltjes voor nodig. Je hebt moeten oefenen met leren schrijven.

Dat waren allemaal nieuwe dingen die je moest leren en ook al heb je dat als kind geleerd, er is nu niks verandert. Je zult nog steeds moeten oefenen om iets te leren. Het maakt daarbij helemaal niet uit of je een nieuwe taal wilt leren of dat je een spirituele gaven wilt ontwikkelen.

Als je merkt dat je weer die druk op jezelf legt, herinner jezelf er dan aan om geduld te hebben en veel te oefenen. Denk maar aan alle andere dingen die je hebt moeten leren. Zowel als kind, op school en op je werk. Oefenen hoort erbij. Haal die druk daarom van jezelf weg en wees lief tegen jezelf.  Heb geduld met oefenen, dan komt het helemaal goed.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.