De symbolische betekenis van Hoofdpijn

Posted on
De symbolische betekenis van hoofdpijn

De symbolische betekenis van hoofdpijnDe symbolische betekenis van hoofdpijn. Wat betekent het nou eigenlijk als je hoofdpijn hebt? Natuurlijk weten we wel dat hoofdpijn vaak een uiting is van stress of dat je te weinig water drinkt. Ook wil ik je echt op je hart drukken dat als je vaker last van hoofdpijn hebt, je even langs de huisarts gaat.
Maar wat kan hoofdpijn betekenen als je het symbolisch bekijkt? Daar wil ik het graag met je over hebben.

Als je trouwens meer wilt weten over de symbolische betekenissen van lichamelijke klachten, kun je ook het webinar dat ik hierover gegeven hebt, terugkijken: webinar symbolische betekenis van lichamelijk klachten.

De symbolische betekenis van hoofdpijn uitgelegd

Laten we erin duiken. 😉
Als we erover na gaan denken dat je hoofd pijn doet, kunnen we beredeneren dat je te veel druk op je hoofd hebt staan. Je hebt te veel aan je hoofd. Dit betekent dat je te veel nadenkt en piekert en dat je niks doet om die druk in je hoofd goed te kunnen verlichten, ook al probeer je dit waarschijnlijk wel.

Als de pijn aan de rechterkant van je hoofd zit, betekent dat dat je echt te veel nadenkt en analyseert en dat je jezelf daarmee overbelast.
Als de pijn aan de linkerkant van je hoofd zit, betekent het dat je niet genoeg naar je gevoel/emoties/intuïtie luistert en je gevoel onderdrukt.
Zit je hoofdpijn aan de voorkant, dan is het iets waar je bewust mee bezig bent of heeft het te maken met het nu.
Zit de pijn meer in je achterhoofd, dan heeft het met onbewuste processen te maken of komt het uit het verleden.

Als je dus hoofdpijn hebt aan de linker voorkant van je hoofd, zou dat dus kunnen betekenen dat je niet genoeg uiting geeft aan je intuïtie of emoties die te maken hebben met wat er nu in je leven speelt.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Wendel says:

    Hallo, zijn er ook medium paragnosten of helderziende op deze site die mensen zoals ik vragen kunnen stellen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.