Vertrouwen op het universum: wat er gebeurt als je echt loslaat

Posted on
vertrouwen op het universum

Vertrouwen op het universum. Wat gebeurt als je echt durft te vertrouwen op het universum en dus je zorgen en angsten loslaat? Ik weet het, het is een hele grote stap om te nemen die niet heel makkelijk is. Sterker nog, meestal gaan je angsten alleen maar harder roepen op het moment dat jij besluit de teugels iets meer los te laten.

Ons hoofd is er namelijk van overtuigd dat als je gaat vertrouwen, je je controle kwijtraakt. Het is voor je verstand bijna alsof je iemand anders de macht over jouw leven geeft.
Gevoelsmatig weet je dat dit niet waar is. Wat er wel gebeurt is dat je je angsten en onzekerheden geen controle meer laat hebben. Als je dat zo leest, snap je waarschijnlijk ook gelijk waar dat idee van controleverlies vandaan komt.

Wat betekent vertrouwen op het universum NIET?

Voor we verder gaan wil ik echter eerst een aantal foutieve aannames uit de weg ruimen.

Vertrouwen op het universum betekent bijvoorbeeld niet dat je ineens geen vervelende dingen meer in je leven meemaakt. Het betekent ook niet dat je je nooit meer rot zult voelen.
Dat je wat leunt op het universum betekent ook niet dat je zelf geen keuzes meer kan maken of zelf niks meer te zeggen hebt.

Deze dingen hebben er helemaal niks mee te maken.

Vertrouwen op het universum: wat gebeurt er dan wel als je loslaat?

Wat er echter wel gebeurt is dat je stopt met alles op jezelf te betrekken. Je kunt ineens emotioneel meer afstand van alles nemen, waardoor je je veel beter voelt en niet alle lasten meer op je schouders draagt. Je angst wordt minder je hoofd wordt een stuk rustiger.

Uiteindelijk wordt het pad dat je wilt en mag belopen steeds duidelijker en makkelijker te volgen. Tegenslagen en obstakels krijgen een andere betekenis. Je kunt ze gaan zien als leermomenten en in plaats van je luisteren naar je angsten, luister je naar dat brandende gevoel in je buik. Jouw eigen kracht mag ineens veel meer gaan stromen. Je gaat voelen en zien dat je met alles verbonden bent en dat je jouw eigen verantwoordelijkheden hebt. De plek waar jij je thuis voelt wordt ineens bereikbaar en je kunt alles wat er in de wereld gebeurt loslaten. Je keurt het nog steeds niet goed en leeft nog steeds mee, maar het raakt geen diep gewortelde angst meer.

Vertrouwen op het universum brengt dus heel veel rust. Het brengt je naar jezelf, je echte zelf zonder weerstand en angsten. Het zorgt ervoor dat je jouw pad kunt zien en volgen en de rest vanaf een gezonde afstand kun bekijken.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.