De volle maan van augustus: dankbaarheid

Posted on
de volle maan van augustus 2017

De volle maan van augustus is een bijzondere maan. Aan de ene kant voelt zij namelijk heel fijn aan, maar aan de andere kant kan deze maan je ook van slag maken.

De volle maan van augustus: wat heb jij bereikt? Waar ben jij dankbaar voor?

Dat heeft ermee te maken dat je uitgenodigd wordt om te kijken naar waar je dankbaar voor bent. Wat heb je bijvoorbeeld in je leven waar je enorm van geniet? Welke dingen heb je dit jaar bereikt waar je dankbaar voor bent en trots op bent? Wat heb je in je leven allemaal al overwonnen en bereikt? Waar ben je echt trots op?
Dit geeft een goed gevoel en brengt ook een bepaalde rust met zich mee.

De pijnpunten komen ook weer even naar boven

Er zijn alleen bij heel veel mensen ook dingen gebeurt die niet fijn zijn en niet goed aanvoelen. Op het moment dat je (gevoelsmatig) aan het terugblikken bent kom je deze dingen ook weer tegen.
Dat is wat er nu in jou ook kan gebeuren.

Dit kun je voelen als een onbestemde onrust en met name als een soort verdriet. Het kan heel heftig zijn, maar ook heel mild. Dat ligt aan de intensiteit van de herinneringen en ervaringen die je hebt gehad dit jaar.
Wat het wel voor ons allemaal zal zijn is diepgaand.

Daar kan met name je buik weer goed op reageren wat je waarschijnlijk zult voelen als een knoop in je maag. Daarnaast kan het zich ook uiten als een spanning in je benen, rug en nek. Gewoon niet lekker dus.

Deze maan brengt een bepaalde diepgang

Zowel de positieve fijne gevoelens brengen een bepaalde diepgang met zich mee. Persoonlijk krijg ik er het beeld bij dat je op een rots over de zee (van emoties) kijkt wat belicht wordt door de volle maan.
Het is mooi, intens en ergens eenzaam tegelijkertijd, maar het brengt je weer zoveel dichterbij jezelf.

 

De volle maan van augustus nodigt je dus uit om te kijken naar de dingen waar jij dankbaar voor bent en die jij bereikt hebt. Daar kunnen dus ook andere emoties door loskomen.
Neem de tijd en ruimte die je hiervoor nodig hebt, dan creëer je meer rust voor jezelf en krijg je waanzinnige inzichten in jezelf.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. San says:

    Nou dat zegt alweer genoeg over hoe ik me de afgelopen periode voel , heftige reactie in ieder geval!
    Bedankt voor de mooie duidelijke uitleg!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.