Voor alle sensitieve en empathische mensen: stand your ground

Posted on
Dit artikel is gericht naar alle sensitieve en empathische mensen

Dit artikel is gericht naar alle sensitieve en empathische mensen. Ik schrijf het uit mijn hart om je gewoon even wat steun te geven. Ik weet namelijk hoeveel negativiteit er in de wereld en in je omgeving kan zijn.

Er zijn genoeg mensen die je tegen werken door hun houding, woorden en hun gedrag. Het is oké dat het soms even echt binnenkomt. Het is niet erg dat het af en toe echt pijn doet. Dat maakt jou namelijk ook weer het mooie mens dat je bent.

Wat je echter niet mag gaan doen is jezelf volledig terugtrekken en afsluiten. Je mag niet verdwijnen achter je masker en dan maar toegeven aan de verwachtingen van anderen. Jij bent niet normaal en dat zul je gelukkig ook nooit zijn. Geef je eigen geluk en rust niet op voor anderen, want als jij je gaat verstoppen, ga je je ook rot voelen. Dat verdien jij niet.

O nee, Tony Robbins is gescheiden!

Mag ik je een voorbeeldje geven? Ik ben zelf een enorme fan van Tony Robbins. Deze man ziet zoveel en wil zoveel goeds doen. Misschien is hij soms te overdreven Amerikaans, maar juist daar kan ik ook echt van genieten.

Laatst zat ik een video te kijken waarin hij een man coachte op zijn eigen waanzinnige manier. Het probleem was dat de video zo’n overdreven titel had: ‘Tony Robbins redt een huwelijk in 8 minuten.’ Natuurlijk deed hij dat niet, maar hij gaf wel in 8 minuten heel veel inzichten aan de man in kwestie. Inzicht wat er beter kon, hoe hij kon werken aan zijn relatie en wat zijn vrouw voelde. Hij wilde zijn vrouw namelijk echt nog niet kwijt.

De eerste reactie bij die video was dat Tony hypocriet is. Hij is toch zelf gescheiden? Hoe kan hij dan zulke dingen zeggen! Wat een eikel! Gevolgd door verschillende reacties dat de vrouw van de man in kwestie waarschijnlijk gewoon een trut is was en dat Tony’s advies alleen maar de man door het stof deed kruipen.

Natuurlijk raakte mij dat, omdat ik in mijn werk vaak met soortgelijke situaties te maken heb. Met heel mijn hart en ziel geef ik inzichten aan mensen.
Ik snap namelijk wat Tony zegt. Hij zegt niet: ‘blijf bij haar en ga tot het einde’. Nee, hij maakte deze man bewust van wat hij nog kon doen, omdat hij nog van zijn vrouw hield.
Dat staat los van wat Tony zelf in zijn leven heeft meegemaakt.

Maar heel eerlijk: snappen deze mensen het echt? Nee, ze kijken door een andere bril naar de wereld en die bril sluit niet aan bij die van Tony, die van mij en waarschijnlijk ook niet bij die van jou.

Natuurlijk zijn het geen slechte mensen, maar ze zijn anders. Gewoon anders. Niet minderwaardig, ze zijn niet meer waard. Ze zijn alleen maar anders. Dat mag je beseffen.
Die mensen, die zo anders zijn, mogen toch niet gaan bepalen hoe jij je leven leeft? Deze mensen kunnen toch niet bepalen wat jij wel en niet zegt?

Stand your ground sensitieve en empathische mensen

Daarom is het zo belangrijk dat jij jezelf blijft. Blijf oefenen met gewoon uitgaan van wat jij voelt en ziet.

Probeer alleen wel zo min mogelijk te oordelen. Zie mensen gewoon als anders en respecteer hun mening. Laat ze maar gaan en laat ze maar los.
Die openheid heeft de wereld heel hard nodig.

Als jij dat vasthoudt, als ik dat vasthoudt en als er steeds meer mensen komen die dat vasthouden, veranderen we samen de wereld.
Blijf staan, verander jezelf niet en trek jezelf niet terug. Je bent niet alleen, wij zijn samen en met onze openheid en met onze begrip creëren we een prachtige transformatie.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.