4 manieren om jezelf te motiveren als je nog even door moet

Posted on
Manieren om jezelf te motiveren als je nog even door moet

Manieren om jezelf te motiveren als je nog even door moet. Het kan heel lastig zijn om jezelf te motiveren als je dingen moet doen waar je helemaal geen zin meer in hebt.

Natuurlijk ben ik iemand die promoot om jezelf zo min mogelijk verplichtingen op te leggen, maar er zullen altijd dingen zijn waar je niet aan ontkomt. Zelf als je aan je droom aan het bouwen bent zul je namelijk dingen tegenkomen die niet altijd even leuk zijn.
Het kan simpelweg ook zo zijn dat je gewoon even te moe bent om door te pakken, ook al wil je het heel graag.

Voor die momenten, de momenten dat je echt even door moet pakken, heb ik 4 tips voor je.

Manieren om jezelf te motiveren als je nog even door moet

Bedenk hoe je je zou voelen als je dit afgemaakt hebt

Dit is de tip die ikzelf ook het meeste gebruik, want het geeft je een gevoelsmatig doel. Als je namelijk iets moeilijks afmaakt of bereikt, voel je je goed en voldaan. Je kunt trots zijn op jezelf en dat voelt lekker!

Dat geeft energie en daardoor kun je veel beter doorgaan. Het haalt namelijk je focus af van hoe rot je je voelt en hoe moe je bent.

Werk met kleuren, stickers en andere leuke kleine dingen

Het klinkt misschien kinderachtig en te simpel en juist dat helpt enorm. Door gewoon weer markeerstiften en kleurtjes te gebruiken, maak je alles fleuriger en daar voel je je weer beter bij.

Neem op tijd je rust

Kleine rustmomentjes inlassen geeft je nieuwe energie en vaak ook een frisse blik. Daardoor zie je nieuwe mogelijkheden en bouwt de spanning zich ook niet iedere keer zo op.

Plan dus je rust momentjes goed in. Ze hoeven niet lang te duren, het gaat meer om de kwaliteit. Zorg er dus ook voor dat je echt even wat anders doet, iets leuks met wat te drinken en wat te eten. Stap er echt even helemaal uit.

Zorg voor een goede planning

Houd het overzicht en zorg voor een goede planning. Verdeel daarin de dingen die je moet doen in kleine onderdelen en stapjes. Dat geeft veel meer rust in je hoofd, waardoor je jezelf veel beter kunt focussen.

Daarbij geeft het je de mogelijkheid om veel dingen met kleurige markeerstiften af te vinken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.