Soms heeft het tijd nodig

Posted on
soms heeft het tijd nodig

Soms heeft het tijd nodig. Dagelijks spreek ik geweldige sensitieve mensen en een onderwerp wat keer op keer terug blijft komen is tijd. Tijd is nou eenmaal een zwakke plek van hooggevoelige mensen. We zijn ongeduldig en daarnaast kunnen we gewoon slecht tegen het niet weten wat er te gebeuren staat. We kunnen namelijk ook niet zo goed tegen verandering.

Als je dan in een proces zit waarin je bijvoorbeeld een angst aan het loslaten bent of je eigen gedachtes aan het veranderen bent, dan heb je liever gisteren dan vandaag je doelen bereikt. De gedachte dat het geluk na dit proces op je ligt te wachten vormt daarbij de grootste drijfveer.

Ik snap je echt helemaal, maar je leeft niet in die toekomst. Je leeft vandaag, je leeft nu en dit moment heeft zo ontzettend veel schoonheid in zich.

Soms heeft het tijd nodig: geniet ook al zit je op iets te wachten

Het gevaar is dat je te gefocust raakt. Dat ene ding waar je op zit te wachten of wat moet veranderen wordt bijna een obsessie.
Maar op dit moment is er meer in je leven dan die ene last. Misschien zie het niet meer omdat je te gefocust bent, maar ik beloof je dat het er echt is.

Het is aan jou om jezelf weer open te stellen en ervan te genieten. Het is aan jou om er weer tijd voor te maken en de schoonheid te zien. Ik weet dat je het kunt en je verdient het gewoon

Soms heeft je proces namelijk gewoon tijd nodig

Dit is zo belangrijk omdat je tijd nodig hebt. De druk op jezelf leggen en snel resultaten willen helpt je niet. Alles wat je losmaakt en leert mag namelijk ook nog landen. Het moet zijn weg nog vinden en materialiseren. Je kunt je geluk niet gedurende die tijd op pauze zetten. Dat is zonde. Elke moment en elke dag dat je dat doet is een dag van jezelf die je anders had kunnen besteden.

Ik weet dat het niet makkelijk is om er anders in te gaan staan, maar ik daag je er wel toe uit. Je verdient het gewoon en ik weet dat je het kunt.
Het allerbelangrijkste daarin is dat je tijd en ruimte maakt voor de dingen waar je van geniet en daarnaast de tijd en ruimte maakt om je emoties te uiten. Dan vind je veel meer balans in dit proces.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.