De volle maan van december 2017: emoties en verbindingen

Posted on
Volle maan van december 2017

Zondag 3 december laat de volle maan van december zich weer zien. Op de een of andere manier komt het niet als een verrassing dat de volle maan van deze feestmaand in het teken staat van verbindingen.

We worden geconfronteerd met de verbinding met onszelf en onze emoties. Angsten en fixaties spelen ineens heftiger op. Alles wat jou in de weg staat om jezelf te zijn en vanuit jezelf te leven komt naar boven, dus ook je onverwerkte emoties. We kunnen stellen dat dit eigenlijk niet zo fijn is. Het kan soms zelfs veel zijn en overweldigen. Als gevolg hiervan kan je de griep krijgen of je even niet lekker voelen. Dit is je systeem die deze emoties en blokkades aan het verwerken is.

De volle maan van december: leg je inzichten vast

Wat je heel erg kan helpen om hier goed mee om te gaan is je inzichten en gevoelens op te schrijven. Je kunt ze namelijk gebruiken om je doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Deze volle maan laat je precies zien waar jouw gekwetstheid nog zit en wat je nog te verwerken hebt. Eigenlijk is er geen beter cadeautje dan dit. De blokkades die je al zo lang met je mee draagt en niet kon plaatsen worden ineens duidelijk.

Het is tijd om nog verder te groeien, nog meer los te laten en nog meer in vertrouwen te leven. Niet makkelijk, maar wel enorm bevrijdend.

Laat anderen je niet gek maken

Naast de verbinding met jezelf en je onverwerkte emoties, ga je ook je verbindingen met anderen heel duidelijk voelen. Je gaat niet meer kunnen ontkennen welke mensen niet goed voor je zijn en welke wel. Sommige relaties zullen nu ook op hun einde gaan lopen, want jij bent niet de enige die de invloed van de maan voelt.

Je mag loslaten. De goede relaties en de mensen die echt bij je horen zullen goed blijven voelen en ook bij je blijven. Zo kom je alleen maar beter in je vel te zitten.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

  1. Mar says:

    Dank je wel! Begon aan t eind van de week met een zere keel en verkouden zijn. Ipv dat het beter wordt, heb ik vandaag echt griep te pakken.. gister toevallig wel heel goed naar mezelf gekeken en naar welke onverwerkte trauma’s er bij mij zijn.. Dit alles opgeschreven, ik ga hier zeker het komende jaar mee aan de slag. En ipv van in de slachtofferrol te kruipen, zie ik nu dat ik een heel grote rol heb in de terugkerende “drama’s” en thema’s die in mijn leven spelen. Ga er nu echt mee aan de slag! Bedankt voor je mooie stukje!

    1. Scarlet says:

      Dat heb je ontzettend goed opgepakt lieve Mar! Ga zo door!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.