Volle maan van oktober 2019: het omarmen van je schaduwzijden

Posted on
volle maan van oktober 2019

De volle maan van oktober 2019 (13 oktober om 23:10 uur) staat in het teken van het omarmen van je schaduwzijden oftewel de eigenschappen van jezelf die je niet zo leuk vindt. Het zijn de eigenschappen waar je liever tegen wilt vechten, waar je je tegen wilt verzetten. Het zijn de eigenschappen die ervoor zorgen dat je jezelf niet zo leuk vindt en nog strenger wordt voor jezelf.

De volle maan van oktober 2019: schaduwzijden

Aan de ene kant hoeft dit natuurlijk niet echt erg te zijn, want dit gevoel kan er ook voor zorgen dat je jezelf daadwerkelijk verder gaat ontwikkelen. Het kan je als het ware een boost geven. Je wilt niet zo zijn, dus je gaat ervoor om een betere versie van jezelf te worden, meer je echte zelf te worden.

De vicieuze cirkel

Dit kan echter natuurlijk ook ‘fout’ gaan. Je kan te streng worden voor jezelf en te gefrustreerd raken met jezelf. Dan lukt het helemaal niet meer om een betere versie van jezelf te worden, want jeu zit vast in een cirkel van boos zijn op jezelf.
Je wilt je schaduwzijden niet meer, ze frustreren je.
Die frustratie kost energie en creëert een minder fijn gevoel.
Daardoor kom je (positieve en motiverende) energie tekort om te groeien en te veranderen.
Wat je weer frustreert.

Het ergste in deze situatie is zelfs nog dat je minder leuke eigenschappen prominenter worden wanneer we niet lekker in ons fel zitten, dus bijvoorbeeld als je gefrustreerd bent.
Want vaak horen ze bij je basis. Ze zijn gecreëerd door de ervaringen die je als kind hebt gehad.
Meestal zijn het zelfs beschermingsmechanismes.
Bijvoorbeeld fel reageren. Dat iets zijn wat omhoog komt als je verdrietig bent of gekwetst bent.
Het is eigenlijk een vorm van aanvallen en jezelf beschermen om zo te voorkomen dat iemand je nog meer aanvalt en pijn doet.
Dit kan echter natuurlijk in heel veel situaties tegen je werken.

Omarmen om te kunnen accepteren en liefde aan jezelf te kunnen geven

Daarom is de energie van deze volle maan fijn. Zij helpt je je schaduwzijden te omarmen, te accepteren.
Daardoor doorbreek je al het risico van in die vicieuze cirkel terecht komen.
En wanneer je je schaduwzijden omarmt, dan kun je er ook veel makkelijker liefde aan geven. Dat is precies hetgeen wat nodig is om ze te helen en verder te groeien.

Hulpmiddelen

Natuurlijk is de maansteen weer een fijne steen. Daarnaast is de rhodochrosiet een hele fijne steen om deze volle maan bij je te dragen.

De geur van kamille en van sandelhout zijn daarnaast erg rustgevend en op een positieve manier ondersteunend bij deze energie.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.