[Vrijdag Vragendag] Hoe kom ik bij mijn gevoel?

Posted on
Je gevoel volgen

Je gevoel volgenHoe kom ik bij mijn gevoel? Dit is een vraag die ik vaak op vrijdag vragendag in mijn mailbox zie verschijnen. Het is een lastige vraag in het algemeen te beantwoorden, want iedereen heeft andere redenen waarom hij/zij niet goed bij het gevoel komt. Toch wil ik het graag met jullie delen, want het ook een verschrikkelijk belangrijke vraag om beantwoord te hebben.

Hoe kom ik bij mijn gevoel?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat jouw gevoel precies blokkeert. Vaak bestaat dit uit twee dingen: ervaringen uit het verleden en sterke overtuigingen in je hoofd. De beste manier om hiermee verder te komen is de vraag: “wat blokkeert mijn gevoel?” aan jezelf te stellen en vervolgens op te schrijven wat er in je op komt.

Daarnaast is er nog een veel belangrijkere vraag die je aan jezelf moet stellen als je je gevoel wilt gaan volgen: “Waar ben je bang voor?” In het antwoord op die vraag zit namelijk de werkelijke reden dat je niet bij je gevoel komt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je vader je nooit goedkeurde als je je gevoel volgt, waardoor je nu bang bent dat anderen je niet goed vinden als je je gevoel volgt.

Daartegenover mag je een andere vraag aan jezelf stellen: “Wat levert het me op als ik mijn gevoel volg?” Waarschijnlijk levert het je rust, geluk en veiligheid. Als je dat ineens echt beseft en beseft dat die overtuigingen die jou blokkeren niet iets van buiten jezelf zijn, maar juist binnen jezelf zijn en van jou zijn, dan besef je ook dat je gewoon mag en kan voelen.
Als je dan merkt dat dat vervelende stemmetje je probeert te blokkeren, kun je het heel gemakkelijk rustig krijgen, want je weet wat het je oplevert als je je gevoel volgt. Je weet wat je ermee kunt en dat je het gewoon mag van jezelf. Daar hoef je jezelf alleen maar aan te herinneren.

Dan mag je gaan oefenen. Oefenen met opschrijven wat je voelt, zodat je je bewust wordt van je gevoel en zodat je op je gevoel kunt gaan bouwen, want je leert het te herkennen.

Op die manier kom je bij je gevoel 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.