Waarom het maken van een moodboard zo leuk is

Posted on
het maken van een moodboard

het maken van een moodboardWaarom het maken van een moodboard zo leuk is. Ik vind het maken van een moodboard verschrikkelijk leuk, omdat het tastbaar maakt wat je in je hoofd en gevoel hebt zitten.

Ik gebruik zelf het maken van een moodboard dan ook vaak om uit te beelden wat mijn doelen zijn en hoe ik me zou voelen als ik ze behaald heb.

Voordat je een moodboard gaat maken, is het dan ook heel erg aan te raden om een moment te nemen om te mediteren of juist om contact te maken met datgene wat jouw moodboard mag gaan uitbeelden.
Hoe sterker jij het beeld in je hoofd hebt en hoe sterker je contact hebt met het gevoel dat je gaat vastleggen, hoe makkelijker je dit kunt doen.

Waar haal je de afbeeldingen voor het maken van een moodboard vandaan?

Oké. Je weet dus wat je gaat vastleggen/uitbeelden en je voelt het helemaal. Nu moet je de juiste afbeeldingen hebben om dit mee uit te beelden, maar zelf gebruik ik vaak ook andere spullen, zoals edelstenen, veren en gedroogde kruiden. Soms gebruik ik ook gewoon nepbloemen, om het een leuk geheel te maken.

Daarom wil ik eerst beginnen met de tip: koop voor je het maken van een moodboard een canvasdoek en een lijnpistool.
Dan kun je namelijk ook een stukje zelf schilderen of tekenen op je moodboard en ook echt objecten vastplakken die dit alles versterken. Dat geeft het echt een extra dimensie.

Maar dan alsnog wil je natuurlijk plaatjes. Je kunt ze online vinden op sites zoals pixabay.com en freeimages.com en ze uitprinten. (Het liefst op fotopapier.)
Als je de afbeeldingen ook voor jezelf gebruikt, kun je ook gebruik maken van Google Images. Op deze afbeeldingen rusten vaak wel auteursrechten, dus gebruik ze echt alleen voor jezelf en voor je moodboard.

Natuurlijk kun je ook altijd nog gebruik maken van magazines. Vooral reismagazines blijven een heel leuk iets hiervoor.

Een extra tip: zet er ook quotes in die je inspireren of andere leuke teksten.

Heel veel plezier met het maken van je moodboard. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.