Waarom ik wilde stoppen met coachen

Posted on
stoppen met coachen

Waarom ik wilde stoppen met coachen. Het klinkt misschien gek, maar ik heb echt een aantal weken gehad waarin ik twijfelende of ik nog langer wilde coachen en of ik nog langer readingen wilde geven.
Dit was niet elke dag zo, zeker niet en als het op een dag wel door mijn hoofd schoot, dan had ik het niet de hele dag. Nee, het was alleen als ik ‘s avonds naar bed toe ging, dan dacht ik bij mezelf: ‘wil ik dit nog wel?’

En als ik heel eerlijk ben, had dit helemaal niks te maken met mijn klanten. Absoluut niet, dat waren en zijn elke dag weer de meest fantastische mensen, die ik zo dankbaar ben dat ze voor mij gekozen hebben en zich openstellen aan mij.
Het zat hem ook niet in het werk zelf, want mensen terugbrengen naar hun eigen kern en inzichten geven, dat kan ik toch nooit laten. Dat hoort bij mij, omdat ik van mensen houd.

En daar ging het wel fout, bij mijn liefde voor mensen. Elke dag hoor ik weer in mijn praktijk en in het nieuws, overal om me heen, hoeveel pijn mensen elkaar doen.
Dat doet pijn! En ik wil geen pijn, niemand wil pijn. Niemand verdient pijn.
Door die pijn begon ik te twijfelen. Als ik niet meer zou coachen, zou een deel van die pijn wegvallen, omdat ik het dan minder zou horen van de mensen waar ik echt om geef.
Maar dat kan ik niet, want ik wil doen wat ik doe, daar zit mijn passie.

Waarom ik wilde stoppen met coachen. De oplossing

Toen heb ik gedaan alsof een klant bij me kwam met dit dilemma en toen snapte ik het weer helemaal. Ik moest het loslaten, maar dat deed ik vaak al, want zoals ik zei, het speelde niet continu of heel veel.
En, daar zit de truc, ik moest juist mijn privé veranderen. Niet mijn relatie, maar wel wat ik op de tv kijk en wat ik lees.
Elke avond Dr. Phil kijken is bijvoorbeeld niet zo’n goed idee voor mij, want dan zie ik nog meer ellende. Soaps en drama’s sla ik beter ook over. Geef mij maar een documentaire of een goede film. Voor de rest staat de tv uit en de radio aan.
Dat was mijn les. Daar liep ik even een beetje scheef. Hoe simpel kan het zijn. Daar mag jij dus ook op letten bij jezelf, zeker als je hooggevoelig bent, want dan zul je jezelf hier helemaal in herkennen.

1 Reactie(s)

 1. Tina says:

  Hey Scarlett ,
  Dit is zo herkenbaar. Ook ik ben moeten stoppen met kijken naar drama’s en dokter Phil.
  Leuke films en feelgood serie’s passen veel beter bij ons . Deze laden zelfs onze batterijen op . Maar toch kan ik het soms niet laten om naar een ontroerende waargebeurde film te kijken . Heaven is real is zo’n film. Twee dagen van slag geweest nadat ik hem had bekeken.
  Ook een radiozender met luchtige muziek is een aanrader. Op YouTube vind je veel rustgevende muziek . Zalig om naar te luisteren.
  Lieve groetjes van Tina

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.