Waarom laat het universum rot dingen gebeuren?

Posted on
waarom laat het universum rotdingen gebeuren

Waarom laat het universum rot dingen gebeuren? Waarom grijpen ze niet in bij oorlog? En waarom stopt God al die verschrikkelijke gebeurtenissen niet?

Het lijkt er soms bijna op alsof ze ons verlaten hebben. Alsof ze ons niet willen helpen? Zijn we vervloekt?
Dit zijn vragen die ik met enige regelmaat gesteld wordt en er wordt van mij dan vaak een vaag en geruststellend antwoord verwacht. Iets als: we mogen niet alles weten of begrijpen. Dat is echter niet mijn antwoord op deze vragen. Ik zie, voel en ervaar het anders.

Waarom laat het universum rot dingen gebeuren? Het universum kan niet ingrijpen

Onze wereld is onlosmakelijk met het universum. We vormen er een groot geheel mee. Wij beïnvloeden dan ook het universum en het universum beïnvloedt ons. Het is een symbiose, een samenwerking. Het is dus niet zo dat gidsen, engelen of lichtwezens onze leiders zijn. Het zijn onze gelijken.
Ze willen ons helpen om het beste uit onszelf te halen en te groeien. Om dat te doen kunnen ze ons energie, advies en inzicht geven, maar ze kunnen ons niet sturen. Dat zou niet goed voor ons zijn en dat zou onze ziel ook niet willen.

En daar zit het hem in. Het universum kan ons niet sturen, het kan niet ingrijpen. Het kan ons alleen maar eraan herinneren dat het niet zo moet zoals we het doen, want dit willen we niet.
Tegelijkertijd zit er een oordeelloosheid in. Dit leven is namelijk niet alles wat we hebben. Dit mens wie we zijn is niet alles wat we zijn. Onze ziel, onze kern die oordeelt ook niet. Die wil van alles leren en alles ervaren.
Soms wil deze ook bepaalde dingen meemaken, juist om die belangrijke levensles te leren. En soms zijn we een onderdeel van een les van iemand anders. Ook onze ziel is niet volledig aan de macht, het stuurt niet alles in ons leven aan, maar wel veel. En de dingen die gebeuren, terwijl dat niet in haar planning stond, daar leert ze daarvan.

En dat is denk ik ook het belangrijkste inzicht. Er gebeurt veel waar we het niet mee eens zijn en wat pijn doet, maar als we iets niet kunnen veranderen, dan kunnen we er wel van leren en ervan groeien.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Heidy says:

    Mooie tekst. ❤

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.