Wat is Human Design en wat kun je ermee?

Posted on
wat is human design

Mijn naam is Vera en sinds een aantal jaar heb ik me verdiept in Human Design, een manier om jouw ware, authentieke potentieel zichtbaar te maken en te leven. Voor mij geeft het zoveel inzichten en handvatten, dat ik graag deel wat ik zie, voel, weet, ervaar en geleerd heb.

Ik beantwoord graag de vragen die jullie hebben ingestuurd. Ik beantwoord ze met liefde en zeg er ook meteen bij dat ik niet de absolute waarheid in pacht heb. Wat ik deel is hoe ik het zie en voel. En ik kan alleen maar hopen dat het een stukje van het grotere geheel geeft zodat je weer verder kunt op jouw pad.

Laten we bij het begin beginnen en de eerste vragen beantwoorden.

Wat houdt Human Design in?

Dat is een heel goede vraag! Veelomvattend ook als je het mij vraagt. Ik ga het zo kort en bondig als mogelijk proberen uit te leggen. Human Design is een manier om te laten zien hoe energie door jou heen stroomt. Het kan helpen bij het maken van keuzes die bij jou passen.

Human Design is opgebouwd uit een aantal verschillende methodieken. Astrologie, het Chakrasysteem, de I’Ching en Kaballah (Levensboom) zijn hierin onder andere terug te vinden. Dit maakt Human Design heel gelaagd en maakt het mogelijk om diepgaand te kijken wat er bij jou past en wat je gedurende je leven hebt opgepikt uit je omgeving.

Voor mij is Human Design bij uitstek geschikt om je te ontdoen van oude patronen, gedachten, gedragingen en zo meer. In Human Design wordt dit ‘deconditioneren’ genoemd. Wanneer je helder hebt waar je energie van anderen hebt opgepikt, zijn er veel manieren om je hiervan te ontdoen. Journaling kan helpen, maar ook lichaamsbeweging, etherische olie en Access Bars bijvoorbeeld.

Wat kun je met Human Design?

Met Human Design kun je visueel inzichtelijk maken hoe levensenergie door jou heen stroomt. Iedereen heeft en is alles. Iedereen vertelt een stukje van het grotere geheel. Je zou Human Design kunnen zien als een filter. Het filter laat zien wat er bij jou past, waar jouw passies liggen, wat je hier te leren hebt, wat je te brengen hebt, hoe jij informatie het beste verwerkt, hoe jij het beste keuzes kunt maken die bij jou passen. Het kan ook helpen bij welke omgeving het beste bij jou past, waar jouw potentiële wijsheid ligt, wat het beste werkt als het om slapen gaat en hoe jij communiceert. Alles valt en staat met het leren kennen van de strategie en (innerlijke) autoriteit die bij jouw Human Design passen. Hoe meer bewustzijn, hoe meer keuze je hebt!

Kan Human Design alleen (in mijn ogen) ingewikkeld gebracht worden of is er ook een manier om het uit te leggen in “gewone” taal? Voor iemand die veelal in beelden denkt, vind ik de tekst van Human Design best ingewikkeld, waardoor ik al snel denk “laat maar”, terwijl het mij wel interessant lijkt.

Wat fijn dat je dit vraagt! Zelf ben ik ook visueel ingesteld en dat is ook een reden dat ik filmpjes heb gemaakt over Human Design op mijn YouTube kanaal. Soms zegt een beeld meer dan 1000 woorden. Jouw vraag inspireert mij wel om weer meer met film en beeld te gaan doen.

Vaak krijg ik te horen, wanneer ik iemands chart help te lezen, dat ze het ineens wel snappen. Het kan echt uitmaken of iemand bij jouw vibe past, anders praat je langs elkaar heen. Het is daarbij voor mij ook van belang om er de chart bij te houden en aan te wijzen. Wanneer je eerst jouw eigen chart, misschien met behulp van iemand anders, uitpluist, worden dingen waarschijnlijk meer duidelijk. De woorden die ik gebruik, komen veelal uit Quantum Human Design. Woorden zijn ook energie, dus het doet er voor mij wel degelijk toe welke woorden ik kies om iets uit te leggen en iets over te brengen. En het allerbelangrijkste van alles wat er gezegd en geschreven wordt, is en blijft toch het leren kennen en volgen van jouw strategie en (innerlijke) autoriteit. Dan ontvouwt de rest zich vanzelf.

Op Instagram is veel in beeld en film te vinden. En op YouTube ook. Misschien dat je daar kunt vinden wat je zoekt en anders kijk ik met liefde met je mee om hopelijk wat meer licht te creëren in de jungle die Human Design kan zijn.

Ik hoop dat dit al wat meer helderheid geeft.
Stel anders gerust meer vragen!

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

2 Reactie(s)

  1. Jeannette says:

    Hoe kom ik aan mijn eigen human design chart?

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.