Wat komt een ziel op aarde doen? deel 1: zielslessen en opdrachten

Posted on
zielslessen

Als ziel op aarde hebben wij dingen te leren. Dit zijn onze zielslessen. Daarnaast hebben we ook opdrachten (zielenmissies). Dit zijn de dingen die we hier graag willen doen of brengen.

Vandaag wil ik heel graag met je delen wat in mijn ogen de wereld is. Ik wil je meenemen in mijn visie op zielslessen en opdrachten en waarom we hier zijn.

Wat komt de ziel hier op aarde doen: de aarde is als een school

Ik zie onze aarde dan ook als een soort school. We zijn hier om te leren en te ervaren. We willen groeien en ook de wijsheid die we van boven hebben meegekregen verspreiden.

Welke lessen kunnen we hier dan leren?

In mijn filosofie zijn er 9 zielslessen, dus dingen die jouw ziel hier mag leren:

 1. Op jezelf vertrouwen
 2. Communiceren
 3. Creëren
 4. Jezelf, anderen en de wereld liefhebben
 5. Grenzen voelen een aangeven
 6. Omgaan met verandering
 7. Gewoon zijn
 8. Acceptatie
 9. Loslaten

We willen ook iets brengen

Naast de dingen die we hier kunnen leren, kiest onze ziel vaak ook een opdracht. Dit is iets wat we hier willen brengen, vertellen of creëren.

Dit kan echt van alles zijn. Het kan heel spiritueel zijn zoals het licht van boven verspreiden, maar ook iets heel praktisch zoals een nieuw medicijn uitvinden om mensen beter te maken. Het kan heel groot zijn zoals mensen willen raken, maar wat kleiner zoals mensen leren omgaan met geld.

Soms kiest onze ziel iets uit wat niet helemaal past in het leven wat we leven. Dan blijven we deze opdracht voelen en vaak gebeuren er ook dingen in ons leven die ons richting deze opdracht sturen.

Hier is niet erg als je jouw zielslessen en opdrachten niet kunt volbrengen

Wat je echt mag beseffen is dat er geen druk achter zit. Het is een verlangen, een wens in je kern, om hiermee aan de slag te gaan, maar geen verplichting.

Het is dan ook echt niet erg als je leven zo verloopt dat je niet toekomt aan deze dingen. Je mag namelijk nog heel vaak naar school als je dat wilt of er ook heel lang niet meer naar terugkeren.
Alles in dit proces vindt namelijk plaats op basis van liefde. Maak het voor jezelf dan ook niet zwaarder of moeilijker dan het is.

Er ligt juist de ondertoon onder dat je dit mag gaan zien als een heel leuk en uitdagend spel. Het leven is een spel.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

 1. Rosa says:

  dank je Scarlet voor je mail, heel bijzondere ontmoeting heb je gehad! Ja, engelen zijn heel dichtbij, geen twijfel aan!

 2. Jessie steeman says:

  In de nacht als mijn papa over 2 jaar heengegaan is , heb ik mezelf zien slapen in foetus houding met allemaal blauwe vlinders die rond mij fladderde, en die morgen als ik opstond kreeg ik telefoon dat mijn papa was heengegaan, ik ben opzoek werk gedaan op internet en vlinder is een ziel van een overleden mens dat naar mij toegekomen is kleur blauw liefde rouw , enz.?alles wat met liefde te maken heeft , mijn papa is bij mij geweest , en wees maar zeker want klink ongeloofwaardig , maar het is de waarheid wat ik gezien heb die nacht , groetjes Jessie

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt helemaal niet ongeloofwaardig hoor.
   Het klinkt heel erg mooi en liefdevol en fijn tijdens zo’n rot situatie.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.